Pasar al contenido principal

Agullent ja compta amb una comunitat energètica

Agullent ja té comunitat energètica. L'associació ja està registrada en el registre oficial de la Generalitat Valenciana des de fa uns dies.

Amb aquest tràmit la comunitat energètica podrà començar la seua marxa per a gestionar l'ús de l'energia quan es realitze la instal·lació solar fotovoltaica connectada a la xarxa de 46 kWp de potència. Aquesta instal·lació se situarà en la coberta de la sala multiusos del carrer Sant Vicent Ferrer. La comunitat energètica d'Agullent generarà 66.700 kWh a l'any i beneficiarà a prop de 40 famílies, comerços i edificis municipals.

L'Ajuntament d'Agullent ha impulsat la creació d'una comunitat energètica en el municipi amb l'objectiu d'avançar en el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

Aquesta iniciativa se suma a la d'autoconsum col·lectiu, també promoguda per l'Ajuntament, que disminuirà l'emissió de prop de 10,67 tones de CO₂ a l'any, l'equivalent a plantar uns 173 arbres a l'any en el terme municipal, i consumint l'energia neta generada per la instal·lació fotovoltaica solar.

Per a l'alcalde d'Agullent, Pau Muñoz González, “la comunitat energètica se suma a la línia de treball del consistori, que aposta per ampliar l'abast de la transició energètica en el municipi. Al benefici mediambiental derivat de la reducció de l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle hem de sumar l'impacte econòmic, que anirà més enllà de les instal·lacions municipals: no sols l'ajuntament veurà reduït la despesa en les factura de la llum, sinó que també podran beneficiar-se famílies i comerços locals.“

El registre de la comunitat energètica és una molt bona notícia per a Sapiens Energia, cooperativa que ha assessorat i acompanyat a la comunitat energètica durant tot el procés de creació, la creació d'una nova comunitat energètica és un pas més per a canviar el model energètic actual.

L'augment de la participació ciutadana i la implicació dels Ajuntaments està ajudant a configurar un mapa energètic més humà, més just i més democràtic. La Unió Europea ja ha confirmat que les comunitats energètiques són elements fonamentals en la transformació del model de consum i distribució de l'energia, la qual cosa ens espenta a treballar amb més convicció en aquesta línia.