Pasar al contenido principal

José Luis Aguirre critica que el sector porcí valencià siga víctima de la guerra comercial entre la UE i la Xina pels aranzels als vehicles elèctrics

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha criticat que el sector porcí valencià siga víctima de la guerra comercial entre la Unió Europea i la Xina pels aranzels als vehicles elèctrics.

Durant la clausura d’una jornada sobre agroexportació amb compradors europeus a València, en col·laboració amb Fruit Logística de Berlín, José Luis Aguirre ha assenyalat que “les fires comercials també poden convertir-se en el lloc en el qual tot el sector reivindique unes condicions justes per a les produccions europees”.

A més, Aguirre ha afegit que “el posicionament dels productes valencians en el mercat exterior s’ha produït a conseqüència de dècades de treball i esforç, i que eixa posició està amenaçada per estrictes normatives que, en compte d’impulsar el sector, l’asfixien cada vegada més”.

Igualment, el conseller ha exigit l’aplicació de les clàusules espill o de reciprocitat, perquè les produccions importades de tercers països accedisquen al mercat europeu amb les mateixes condicions que se’ls exigixen als productors europeus.

També ha assenyalat a la burocràcia de la Unió Europea, “cada vegada més allunyada de la realitat del dia a dia de les empreses, del contacte amb productors i exportadors, de tot allò que hauria de conéixer amb detall abans de prendre decisions que produïxen un altíssim impacte sobre el sector agroalimentari europeu”.

Així mateix, Aguirre ha apuntat que “la realització de fires internacionals, com Fruit Logistica amb la qual hui organitzem esta jornada, és un pilar fonamental per al sector exportador. Permet forjar noves aliances, reforçar les existents, descobrir les últimes tendències i, en definitiva, mantindre el sector a l’avantguarda mundial”.