Pasar al contenido principal

Avís de tractament per a la zona Indicació Geográfica Protegida (IGP) de Castelló

Cuc del raïm (Lobesia botrana): 2a generació

Cap a mitjan juny van començar a capturar-se els primers adults de la 2a generació del cuc del raÏm en els punts de control situats en la zona vitícola IGP Castelló, els quals, són controlats per tècnics del Servei de Sanitat Vegetal.

Aquests primers adults es van detectar en les partides més càlides de la zona, observant-se un retard d'aproximadament 5 dies entre aquestes i les més tardanes.

Al llarg d’aquesta setmana s'han observat les primeres postes sobre raïms, les quals, són molt recents i presenten la coloració típica blanc-nacrat. Previsiblement, aquestes postes faran eclosió al llarg de la setmana vinent.

Per això, des del Servei de Sanitat Vegetal es recomana realitzar un tractament insecticida contra aquesta plaga.
Aquest tractament se situarà entre els dies 22 i 27 de juny, tots dos inclosos.

Míldiu

En les prospeccions realitzades en les vinyes d'aquesta zona s'han observat símptomes de la malaltia, tant en
fulles (taques d'oli), com en raïms. Si bé, s'observa un control bastant efectiu de la malaltia, també és cert que s'observen conidis (borrissol blanquinós en el revés de les fulles), que amb humitat relativa alta (rosada), provocaran noves contaminacions.

Per això, i davant l'amenaça de noves precipitacions en forma de tempesta, recomanem continuar protegint les
vinyes enfront de l'atac d'aquest fong, utilitzant preferentment productes “Penetrants” o de “Fixació a les Ceres Cuticulars”

Oïdi

Ja s'han detectat baies amb símptomes d'oïdi. A més, continuem dins del període de màxima sensibilitat de la planta enfront d'aquesta malaltia, per la qual cosa es recomana mantenir la protecció de la vinya per a evitar l'atac d'aquest fong.