Pasar al contenido principal

Alcalà de Xivert celebra la IX Fira de la Tomata de Penjar els dies 14 i 15 d'octubre

Alcalà de Xivert celebrarà els dies 14 i 15 d'octubre la novena edició de la Fira de la Tomata de Penjar. Enguany es recupera la venda del producte agrícola que, en la passada edició, no va poder comercialitzar-se a causa de la baixada de la producció per causes climatològiques.

Al costat dels llocs de venda de tomata de penjar, es distribuiran 60 estands amb aliments de proximitat, productes artesans i associacions locals. Com a novetat, des de l'Ajuntament, organitzador de la Fira, s'ha optat per allargar la Fira durant la tard-nit del dissabte, amb un tast de cerveses i, a partir de les 23.00h, l'actuació en directe de Generació Z, en la plaça de l'Església com a escenari.

La Fira compta també amb activitats paral·leles, com les exposicions de Plantes Aromàtiques de Viveros Alcossebre, mostra de Lo Bonsai Gaspatxer, mostra fotogràfica “Construint records: tornem a escola” de Amics de Mainhardt, miniatures i papiroflèxia i ceràmica creativa. També tindran lloc activitats infantils com un taller de ceràmica o un taller per a aprendre a preparar pizzes i se celebrarà el III Concurs d’Allioli amb morter.

El vessant gastronòmic de la tomata depenjar es plasmarà en els showcookings que es desenvoluparan, en el propi recinte de la fira durant els dos dies, amb la participació dels cuiners Miguel Gómez del CdT-Castelló, Daniel Roig de Can Roig, Emanuel Carlucci i Alejandra Herrador de Atalaya Restaurante, Borja Agut de La Villa i Marc Martorell de Gaudir. A més, 10 restaurants de la localitat participen en les Jornades Gastronòmiques amb menús que giren entorn del producte.

Pujar al campanar d'Alcalà o presenciar la Trobada de Danses que comptarà la participació del Grup de Danses Lo Cirilo al costat del Grup de Danses d’Ibi o la Trobada de Bolilleres conjuguen la fira amb el patrimoni i la cultura popular.

El regidor de Promoció Cultural i Festiva, Javi Garcia Pitarch, destaca que “hem plantejat la Fira com una gran festa en la qual els que ens visiten poden aprofitar per a comprar tomata de penjar i menjar-la en els nostres restaurants però també conèixer el nostre patrimoni i cultura”.

Amb la finalitat de promoure el flux de visitants entre els dos nuclis urbans del municipi, l'Ajuntament ha disposat una línia d'autobús gratuït entre Alcalà i Alcossebre.

Programació i menú de les Jornades Tomata de Penjar 2023