Pasar al contenido principal

Dos joves llauradors de la Ribera regalen les seues taronges a residències de majors i centres assistencials

 

Ismael Navarro y Nando Durà són dos joves llauradors de la Ribera del Xúquer. Cansats i farts de vore com la seua taronja que es queda a l’arbre no val res, han decidit regalar caixes de 15 quilos a diverses residències de majors i centres assistencials.

Les mal anomenades taronges “no comercials” es paguen a preus ruinosos per al llaurador. Recolectar-les per vendre-les a les quantitats que paguen, ix a pèrdues, per això molts llauradors prefereixen deixar-les al camp podrint-se.

Per cada quilo que regalen, arreplegarien en el mercat com a molt uns 10 cèntims, "una quantitat que consideren una misèria i un insult per al seu treball diari", asseguren.  

Per este motiu, i conscients de la dramàtica situació que es viu amb la pandèmia de la COVID-19, Ismael i Nando regalen el treball i el seu producte a unes persones especialment vulnerables al virus, persones majors i gent necessitada.

Han dedicat algunes hores a la setmana després del seu treball al camp, a collir i preparar estes caixes de taronges que, posteriorment, enviaran a centres de tota Espanya.

Les taronges són una font de vitamina C, una fruta adequada per enfortir el sistema immunitari. Un detall nadalenc ple de vitamina C i un missatge reivindicatiu: el treball del llaurador mereix un respecte i estos joves volen que siga digne i si no és així preferixen regalar-ho en forma de taronges solidàries.