Pasar al contenido principal

El projecte “Essències” busca candidats a Alacant per crear noves destinacions de turisme rural i experiencial

El projecte Essències va nàixer l’any passat, a partir de la iniciativa Olis de Diània, amb l’objectiu de posar a disposició dels pobles un sistema que els permitís oferir servei turístic amb recursos endògens (“pobleturisme”) i un aparador on oferir-lo (la pàgina web www.essencies.net). En aquesta primera etapa van participar xicotets empresaris de cinc municipis (Xàbia, Balones, Cocentaina, La Canyada i la Torre de les Maçanes) que en col·laboració amb la Federació Alacantina per al Desenvolupament i la Innovació Territorial (FADIT) i l’Associació Olis de Diània van aconseguir validar les seues expectatives de turisme rural i experiencial.

En aquest sentit, la FADIT busca impulsar noves incorporacions al projecte i obre el termini per a la presentació de candidatures amb les que ampliar el número de destinacions Essències. La motivació principal consisteix en diversificar l’activitat econòmica de productors de xicotetes localitats que es troben amb un escenari complex degut a la despoblació, la pèrdua de rendibilitat de les explotacions, la caiguda de la demanda local i la crisi sanitària. L’objectiu és que els espais rurals es consideren un recurs turístic sostenible que aposte per la qualitat de les experiències i la seua exclusivitat. 

 

 

Aquells agents, organismes o xicotets empresaris interessats en el projecte poden sol·licitar la seua adhesió al mateix a través del formulari que està disponible a la pàgina web. Les candidatures queden obertes fins el 24 de maig.

En aquesta ocasió ‘Essències’ no es centrarà només en empreses dedicades a l’agricultura, ja que també s’obre a qualsevol tipus d’iniciativa que siga capaç d’implicar a d’altres agents del poble per a oferir entreteniment als visitants.

Amb la incorporació de les noves destinacions Essències, s’intenta:

  • ampliar l’àrea geogràfica per tal que totes les comarques s’impliquen.
  • ampliar aquest esperit innovador a tot tipus d’artesans, ajuntaments, associacions i qualsevol institució implicada amb el desenvolupament rural sostenible.