Pasar al contenido principal

Els majoristes de carn s'acullen a l'acord proposat per Mercavalència i l'escorxador públic de Borriana

L'Associació Empresarial de Majoristes de Carns i Usuaris de l'Escorxador de Mercavalencia (AECAM), s'acull a la solució plantejada en el mes de maig passat per Mercavalència, per a continuar amb el servei que la mercantil presta als seus usuaris.

En el mes de maig passat, Mercavalència, va prendre la decisió d'especialitzar el servei de l'escorxador, per a garantir la continuïtat dels llocs de treball i la sostenibilitat de les instal·lacions, obrint la possibilitat a les empreses càrnies valencianes d'exportar porcí a tercers països.

Com a conseqüència d'esta reestructuració del negoci, Mercavalència va oferir als seus usuaris d'altres espècies diferents al porcí sumar-se a l'acord que la direcció de l'empresa hi havia veu-niu negociant amb un altre escorxador públic dependent de la Diputació de Castelló. Entre les diferents opcions d'aliança amb altres escorxadors privats de la Comunitat Valenciana, Mercavalència va optar per arribar a un acord amb l'escorxador de Borriana, dins de l'estratègia de crear sinergies entre instal·lacions públiques.

L'acord contempla mantindre els mateixos preus de servei que es venien facturant en Mercavalència, posar a la disposició dels majoristes i ramaders membres de l'associació una cambra gratuïta per a la recepció del producte, així com que el mateix siga traslladat gratuïtament des de Borriana a València perquè els empresaris locals puguen continuar des de les instal·lacions de Mercavalència la seua activitat empresarial. Igualment, Mercavalència ha negociat amb Borriana la possibilitat que es flexibilitzen els horaris d'atenció als clients valencians. D'altra banda els majoristes es comprometen a la contractació d'un mínim de peces setmanals.

Des de llavors, representants de l'associació empresarial de majoristes AECAM i personal directiu de Mercavalència han estat comprovant totes les qüestions de l'acord al qual en el maig passat tots dos escorxadors públics havien arribat. Després de comprovar la viabilitat i els avantatges que l'acord suposava per a les empreses càrnies i ramaders valencians, finalment en passat 4 d'octubre es va signar un document pel qual l'Associació AECAM s'acollia a la solució que va proposar en el seu moment Mercavalència.

Per a alguns empresaris este acord ha suposat, a més, majors avantatges, com en el cas de l'equí. En estar situades les granges i explotacions a la província de Castelló es beneficien d'un menor cost de transport i de l'avantatge de continuar comercialitzant en Mercavalència.

Pep Yubero, director gerent de l'entitat manifesta que “quan Mercavalència va apostar per l'especialització de l'escorxador es va tindre molt clar que l'objectiu era múltiple, d'una banda, garantir la solvència i els llocs de treball del mateix i per una altra continuar donant el millor servei als nostres clients en les mateixes condicions econòmiques i de qualitat que es feia no desvinculant-los de la nostra cadena de valor.  Este acord el que demostra és que per a Mercavalència el client i el nostre compromís amb les empreses és el centre de tota l'estratègia empresarial, amb independència de la seua grandària o procedència. Som una empresa amb una clara vinculació i orientació pública, però tenim la responsabilitat de fer que la mercantil siga sostenible a llarg termini i garantisca els llocs de treball i el proveïment dels valencians a través dels diferents canals de comercialització. Crec que és una bona notícia per a tots que els majoristes i xicotets ramaders valencians, després de fer les seues comprovacions, s'acullen a l'acord entre els dos escorxadors públics, i continuen vinculats a Mercavalència amb la qual sempre s'ha tingut una excel·lent relació”.