Pasar al contenido principal

Aguirre afirma que la producció ecològica de la Comunitat Valenciana disfruta del reconeixement i prestigi nacional i internacional

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha afirmat que la producció ecològica de la Comunitat Valenciana disfruta del reconeixement i prestigi nacional i internacional.

Durant la clausura de la jornada de celebració del compliment del 30 aniversari de la creació del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Luis Aguirre ha felicitat este organisme encarregat del control i certificació de les produccions ecològiques valencianes, per la seua trajectòria desenvolupada, i a tots els productors ecològics.

A més, ha qualificat la col·laboració entre la Conselleria i el CAECV d’“intensa” i ha destacat l’aposta per mantindre el suport a esta institució certificadora.

Així mateix, ha donat l’enhorabona als cinc guardonats pel CAECV en la cerimònia, “exponents del bon fer, la innovació, la trajectòria i la projecció de futur de la producció ecològica, un sector que destaca per tots estos valors”.

Referent a això, Aguirre ha assenyalat que en tot este temps “s’ha consolidat un sistema de certificació robust i de confiança, s’ha donat suport als nostres agricultors en la transició cap a pràctiques ecològiques, i s’ha pogut satisfer la necessitat dels consumidors amb productes de qualitat i Km0, la qual cosa incrementa la sostenibilitat”.

El conseller ha apuntat que la producció ecològica valenciana ha aconseguit un elevat nivell de posicionament i que “això ha sigut possible fruit del treball del sector ecològic valencià, i del mateix CAECV”.

A més, ha afegit que la producció ecològica té cada vegada més demanda entre els consumidors i cada vegada més productors demanden un certificat de producte ecològic al CAECV.

Per este motiu, i per a mantindre la població en les zones d’interior, ha animat els agricultors i ramaders a considerar esta opció. Aguirre ha indicat que “s’està implantant l’agricultura ecològica sobretot en les zones de secà, on s’està donant un valor afegit a productes com l’oli, el vi i la mel”.

Davant de l’elevat nombre d’explotacions agrícoles ecològiques, la ramaderia ecològica té certificats 30 productors. La Conselleria ha impulsat una ajuda específica per al foment de la ramaderia extensiva ecològica.

Les empreses d’elaboració i processament han crescut també i han tancat l’any amb 497 empreses que posen en el mercat productes ecològics, per este motiu han aconseguit un volum de facturació de 735,8 milions d’euros.

Cal assenyalar que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat hui la convocatòria per a 2024 a l’ajuda a la certificació a la producció ecològica s la Comunitat Valenciana, dotada amb prop d’un milió d’euros i que s’espera que beneficie uns 4.500 operadors ecològics valencians.

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca també manté altres línies d’ajudes expressament dirigides al foment de la producció ecològica i del consum dels seus productes.