Pasar al contenido principal

La Mancomunitat del Carraixet presenta demà el club gastronòmic Tastem l'Horta

La Mancomunitat del Carraixet, dins del Pla de Dinamització i Governança Turística del Carraixet, presenta demà, a les 19.30 hores, Tastem l'Horta, un Club de Producte Gastronòmic l'objectiu del qual és donar visibilitat i representar a la gastronomia de l'horta valenciana en el mercat turístic. L'acte se celebrarà al Cub dels Comarques de la Marina de València.

“Des de la Mancomunitat sempre hem tingut molt clar la importància que té la posada en valor de les empreses del territori perquè els beneficis derivats del turisme repercutisquen en elles. Actualment el principal valor que té la nostra horta és l'autenticitat del seu producte agrícola vinculat a una gastronomia de qualitat”, declara Llorenç Rodado, president de la Mancomunitat el Carraixet.

Aquest interés per enaltir la cuina valenciana elaborada amb fruites, verdures, hortalisses i cereals locals ha portat a la creació de Tastem l'Horta, un Club de Producte Gastronòmic que se centrarà en la seua primera fase en els restaurants i que en les següents etapes de treball donarà cabuda a la resta d'actors que formen part de la cadena de valor de l'horta valenciana, des del producte agrícola fins al comerç més tradicional.

El club està conformat per cinc dels restaurants més representatius de l'Horta (Ca Pepico, en el Barri de Roca-Cuíper; El Racó i La Barraca de Toni Montoliu, a Meliana; La Lluna, a Almàssera, i Jadelu, a Foios).

Aquesta difusió de la gastronomia local, que té en compte les característiques de les tradicions culinàries de cada municipi que compon la Mancomunitat (Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Vinalesa, Foios, Albalat dels Sorells, Almàssera i Meliana), pretén ajudar a convertir aquest territori en destinació turística. D'aquesta forma, té en compte les tendències socials que recuperen la importància de l'alimentació saludable i el consum de productes frescos de qualitat i de quilòmetre 0.

Tastem l'Horta té entre els seus objectius primordials detectar vies de col·laboració i fomentar sinergies entre les empreses de l'Horta Nord dedicades a la gastronomia i a la seua matèria primera, sobretot, aquelles que donen importància a la millora de l'ús de productes de proximitat, així com a la seua promoció i a la seua venda.

Presentació de Tastem l'Horta

En la presentació del Club de Producte Gastronòmic de demà es projectaran els vídeos promocionals de Turisme Carraixet i es realitzarà una degustació de plats típics de la gastronomia de l'horta valenciana a càrrec dels establiments de Tastem l'Horta.

A l'acte estan convidades personalitats de la Conselleria de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de València, així com els alcaldes dels ajuntaments que formen part del Pla de Dinamització i Governança Turística del Carraixet i diversos col·lectius col·laboradors.

El Pla de Dinamització i Governança Turística, sota el qual s'emmarca la presentació del club, està finançat per la Conselleria de Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació de València i la Mancomunitat el Carraixet.