Pasar al contenido principal

L'empresa contractada per a desbrossar els camins de Teulada fumiga de forma indiscriminada les vinyes amb glifosat

L'empresa privada contractada per a desbrossar els camins de Teulada (Marina Alta) ha utilitzat de forma inscriminada un herbicida molt tòxic, el glifosat, provocant danys a les vinyes i al raïm de consum humà, que fa que no siga apte per a menjar ni tampoc per a elaborar vi o mistela. Cal recordar que el glifosat està ja prohibit a molts països de la Unió Europea.

Així ho ha denunciat el propi Ajuntament qui ha convocat una reunió informativa el pròxim 18 de setembre, a les 20 hores, per a informar els llauradors del municipi de les mesures que han de prendre davant l'error comés per l'empresa, així com les novetats sobre la possibilitat de prendre les mesures necessàries per a evitar que novament puga succeir un fet així. De fet des de la Regidoria de Medi Ambeint són fins i tot partidaris de demanar danys i perjudicis a l'empresa i plantejar-se la rescissió del contracte.

SEANTO té un contracte de servei des del 2018, amb l'anterior equip de Govern. En l'exercici de les seues funcions, enguany l'empresa va fer el seu treball, segons ha informat l'Ajuntament, sense seguir les instruccions i recomanacions del departament de medi ambient i en les condicions que s'ha de fer aquest tractament.

Els danys afecten només els cultius adjacents al camí, aquells que es troben en primera línia. Els camins que han sigut valorats com a afectats a hores d'ara són:
- Camí de Sant Miquel.
- Camí del Pas.
- Camí de la Font de l'Horta
- Camí del Rei
- Camí de la Font Santa
- Camí vell de Teulada-Moraira

L'Ajuntament de Teulada, també s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell per a informar respecte a les actuacions que es realitzaran, ja que que alguns dels terrenys afectats pertanyen a propietaris que viuen en aquesta darrera localitat.