Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló reforça l'estació depuradora de Cabanes amb més d'un milió d'euros d'inversió

La Diputació Provincial de Castelló, continuant amb l'objectiu posat a millorar el sanejament i la depuració d'aigües, així com garantir el proveïment d'aigua en tota la província, ha fet un pas més en la protecció de l'estació depuradora de Cabanes.

La Junta de Govern celebrada aquest migdia i presidida per la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha aprovat els plecs de condicions de les obres de protecció de l'estació depuradora, el pressupost de la qual base ascendeix a 1.132.633,19 euros. Amb un termini d'execució de 12 mesos, la Diputació traurà a licitació el contracte que té com a objecte elevar i protegir l'estació depuradora d'aigües residuals de Cabanes per a evitar les inundacions que es produeixen en època de pluges intenses. L'actuació s'executarà durant els anys 2024 i 2025 i compta amb un finançament del 60% del seu import, de conformitat amb l'Acord de cooperació per a l'execució d'infraestructures de sanejament i depuració a la província de Castelló entre la Generalitat Valenciana, l'Entitat de Sanejament d'Aigües Residuals i la Diputació Provincial de Castelló.

Aquesta actuació forma part de les obres en depuradores de municipis de la província de menys de 5.000 habitants que des de l'executiu provincial han assumit el compromís per a agilitzar els tràmits i puguen començar els treballs l'any vinent.

Així, a més de l'obra pendent a realitzar en la depuradora de Cabanes, des de la Diputació de Castelló han activat la modificació de l'actual estació depuradora de Benlloc per a tractar conjuntament les aigües residuals dels municipis de Benlloc i Vilanova d'Alcolea; han impulsat les obres per a executar una canonada d'impulsió que canalitze les aigües residuals de Vilanova d'Alcolea a la futura depuradora de Benlloc/Vilanova; han agilitzat els tràmits per a la construcció d'un col·lector d'aigües residuals i de l'estació depuradora de Vallibona; per a la construcció d'un col·lector d'aigües residuals i de l'estació depuradora d'Alcudia de Veo; i, finalment la institució provincial ha activat la construcció d'una canonada d'impulsió que canalitze les aigües residuals d'Higueras a la depuradora mancomunada de Pavías/Higueras.

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern celebrada hui ha aprovat els plecs de condicions del servei d'assistència tècnica per al desenvolupament del Pla Director i supervisió de continguts de la plataforma de SmartVillages de la Diputació, iniciativa que forma part d'un projecte global de la institució provincial amb el qual es pretén avançar cap a una gestió més moderna, àgil i eficient dels principals serveis públics de la província. El servei de plataforma SmartVillages està destinat als municipis de la província, així com les diferents àrees de gestió de la pròpia Diputació, els quals poden fer ús dels recursos de la plataforma per a poder dur a terme el desplegament de noves xarxes de sensors intel·ligents i/o solucions de gestió. També s'ofereix formació i suport tècnic als proveïdors de serveis d'aquests municipis, de cara a facilitar la integració de les seues solucions amb la plataforma. El contracte té un pressupost de 239.593,95 euros per a quatre anualitats, de l'any 2024 al 2027.