Pasar al contenido principal

La segona edició de l'Aperitiu del Penyagolosa torna el 14 d'octubre amb música i maridatges únics i locals

La festa de l’Aperitiu torna el dissabte 14 d’octubre amb una segona edició carregada de maridatges i festa per crear germanor al voltant del producte de Castelló. L’Aperitiu de Penyagolosa és la cita gastrofestiva que Atzeneta del Maestrat ha creat per reunir als amants del producte local al voltant d’una taula. Sortir a fer l’aperitiu al teu poble i tindre una festa muntada o pujar al poble a emplenar el rebost i acabar ballant. Les Escoles Velles es converteixen en un espai dinàmic i gastronòmic per compartir vermut i formatge al ritme de soul, funk, latin i jazz.

 

**

 

El II Aperitiu de Penyagolosa obrirà les portes del mercat gastronòmic amb parades de projectes agroalimentaris de Castelló, totes disposen d’un aperitiu per gaudir a l’aire lliure a partir de les 10h del matí. Formatges de pastura, vermut, vins, cervesa artesana, embotits, olis, torrons, cocs i dolços tradicionals, untables i melmelades. Productes en ecològic, de Ruta de Sabor i que formen part de la marca Molt de Gust Comunitat Valenciana.

Tres tasts dinàmics i únics, un joc de vi i cervesa artesana completen les activitats del programa oficial i que començarà a les 11h amb el tast de productes de la marca De Penyagolosa, cooperativa d’Atzeneta del Maestrat que comercialitza diferents productes de les comarques de Castelló. Amb una mostra de formatges de temporada, producció limitada i elaborats amb llet de pastura i d'extensiu, de cabra i ovella, de les muntanyes del nord i del sud de Formatgeria La Planeta (Xert) i de la Caseta d’Espadà (Eslida) i, en primicia, de la nova marca Sabores del Llosar.

Atzeneta és poble de caça i de bolets i amb Mari Agut, micòloga experta i cuinera professional en Casa Ramon, dirigirà un taller de cuina silvestre amb degustació que combina l'essència del Maestrat més salvatge. La cuina silvestre és tan dependent de la temporada i el clima que fins a l’últim moment no sabem quin tipus de caça i quins fongs tindrem a la taula.

La jornada gastronòmica busca generar germanor, també, amb una paella de Casa Ramon per dinar a l’aire lliure i al mateix recinte amb vista a la muntanya (requereix reserva prèvia). Dinar popular amb entrants, però sense postres, perquè a les 16.00h realitzarem un tast multitudinari amb maridatge de dolços com torrons Barberà (Atzeneta) i vins de la zona. Aquest tast singular serà el calfament per dur a terme una dinàmica dirigida per Terrenae a recaptar les receptes tradicionals de forn dels pobles del voltant. Totes aquelles persones que participen en el receptari tindran un obsequi dolç de tornada.