Pasar al contenido principal

L'empresa Verdnatura d'Algemesí es posicionarà com un referent nacional en la distribució de flors gràcies a una subvenció de la Conselleria d'Hisenda

L'empresa valenciana Verdnatura, especialitzada en el comerç majorista en el territori nacional de flors, plantes i complements per a floristeria i decoració, ha dut a terme una important inversió en la localitat d'Algemesí que li permetrà posicionar-se com un referent nacional en la distribució de flors, segons ha destacat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler, en una visita a les seues instal·lacions. 

Aquesta empresa ha rebut una subvenció per part de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic que ascendeix a 1.466.502 euros "amb la qual millorarà la seua capacitat logística i de distribució en el territori nacional i sud de França i construirà hivernacles d'última generació per a la producció pròpia de flors i plantes".

"El nostre objectiu és ajudar a convertir a aquesta empresa valenciana no sols en referent per al conjunt d'Espanya, sinó augmentar el seu mercat al del conjunt d'Europa", ha apuntat Soler.

De fet, durant la seua visita a l'empresa acompanyat de l'alcaldessa de la localitat, Marta Trenzano, el responsable d'Hisenda ha pogut comprovar de primera mà que l'empresa ja ha executat el 75% de les inversions. En total l'empresa preveu invertir 9.014.311 euros per a ampliar les seues instal·lacions, desenvolupar un sistema propi d'emmagatzematge intel·ligent, i posar en marxa un nou projecte de logística robotitzada i repartiment mitjançant vehicles refrigerats.

Del total de la inversió, la Conselleria subvenciona un 16,2% fins a 2021 en el marc del Pla d'Acció de Transformació del Model Econòmic Valencià 2027, amb el que es promou l'establiment, desenvolupament i consolidació del teixit empresarial productiu, així com la creació i manteniment d'ocupació.

Efectes sobre l'ocupació

En concret, les inversions realitzades per Verdnatura permetran crear 32 llocs de treball directes, que han de complir amb els criteris del Pla d'Igualtat de l'empresa. A més, un de les ocupacions haurà de ser cobert per una persona amb diversitat funcional.

"Això comportarà sens dubte un efecte positiu sobre el mercat de treball de la comarca de la Ribera Alta. A més, l'activitat de l'empresa contribuirà a generar sinergies amb altres empreses de la zona i a dinamitzar les infraestructures de transport", ha explicat Soler.

Es dobleguen les instal·lacions

Les inversions d'aquesta empresa valenciana donen resposta al creixement del volum de negoci experimentat per la companyia en els últims anys, que ha requerit el trasllat i ampliació de la seua seu central al municipi d'Algemesí.

Les noves instal·lacions, que passaran d'ocupar 8.000 metres quadrats a ocupar 16.000, disposen d'un sistema propi d'emmagatzematge intel·ligent i cambres frigorífiques amb el doble de capacitat.

A més, l'empresa generarà la seua pròpia producció de flors i plantes, construint hivernacles a Algemesí que requeriran una considerable ampliació de la plantilla de treballadors. L'actuació va donar principi el mes de gener passat i està previst que finalitze al novembre d'aquest mateix any.

Els objectius generals del projecte

Gràcies a l'aposta decidida de la companyia per la I+D+i, el projecte d'inversió també contempla diverses actuacions en innovació agrícola, que permetran a Verdnatura disposar de nous cultius i tècniques de producció, així com el cultiu de flor tallada i plantes ornamentals, tant de nova implantació com produïdes amb mètodes moderns, sempre atesa la sostenibilitat mediambiental.

A més, s'escometrà una renovació de la xarxa de transport urgent i refrigerat de producte perible, per la qual cosa aquesta xarxa farà un salt qualitatiu en oferir el servei a tercers, aportant al sector una via eficient de distribució d'empresa a empresa (B2B), que impulsarà la producció agrícola local i el comerç minorista a nivell nacional.

Pla d'Acció de Transformació del Model Econòmic 2027

Cal destacar que la Conselleria d'Hisenda concedeix aquestes ajudes en el marc del Pla d'Acció de Transformació del Model Econòmic Valencià 2027, que forma part de l'estratègia de canvi de model productiu impulsat el Consell.

Es tracta de la primera vegada que la Generalitat impulsa una actuació d'aquest tipus, fruit del treball efectuat des de l'equip de Model Econòmic, en el que constitueix una clara aposta per secundar grans inversions sostenibles en la Comunitat Valenciana, generadores d'ocupació i respectuoses amb el medi ambient.

Les subvencions, l'import global de les quals ascendeix a 20 milions d'euros, contribuiran a la materialització de 17 projectes empresarials la inversió dels quals supera els 141 milions d'euros. S'estima que aquestes iniciatives porten associats 1.400 ocupacions netes directes.