Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València avança en el control biològic de plagues en els més de 12.000 tarongers bords que hi ha a la ciutat

El Servici de Jardineria Sostenible avança en el control biològic de les plagues de la ciutat amb l'objectiu de reduir la utilització de plaguicides i la contaminació en les àrees verdes urbanes i l’arbratge viari. El consistori, en col·laboració amb el Departament d'Ecosistemes Agroforestals de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha instal·lat 70 dispositius amb feromones sexuals específiques i piretrina natural per al control de cotxinilla en els cítrics.

Castelló ja té un insectari per a la lluita biològica contra el cotonet de Sud-àfrica

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha assistit aquest dimarts a la presentació del nou insectari del Sindicat de Regs i la Cooperativa San Isidro, que impulsa la lluita biològica per a fer front al cotonet de Sud-àfrica que afecta la citricultura i reequilibrar l'ecosistema. Ha començat el seu radi d'acció en 20 hectàrees del terme municipal . L'acte ha comptat també amb la presència del director general d'Agricultura de la Generalitat , Antonio Quintana, i el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez.

Borriana presenta el seu insectari municipal per a lluitar de forma biològica contra el cotonet

Borriana amplia la batalla biològica per a combatre una de les plagues més importants que ha afectat la citricultura valenciana, i especialment a la comarca de la Plana, com és el cotonet de Sud-àfrica, amb la construcció i manteniment d'un insectari que permet realitzar soltes de cryptoleamus, un insecte depredador del cotonet, per a la pròxima campanya de floració de les taronges.

Conselleria d'Agricultura redobla les seues línies de lluita biològica contra les plagues i importa un nou parasitoide depredador contra el Cotonet

La Conselleria d'Agricultura redobla les seues línies obertes de lluita biològica contra les plagues i suma a la seua estratègia la importació d'un nou parasitoide depredador contra el 'Cotonet'.

La responsable del departament, Mireia Molla, el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i la directora general de la PAC, Maite Chàfer, han visitat el nou insectari de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries a l'Alcúdia, una de les instal·lacions habilitades per a la cria del Anagyrus autòcton i del Cyrptolaemus montrouzieri.

La Diputació de Castelló col·labora amb l’UJI en la divulgació d’alternatives biològiques per a protegir els camps de plagues

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló acollirà aquest divendres 26 de març una sessió divulgativa sobre l’ús d’organismes beneficiosos en agricultura. En aquesta jornada, que s’estendrà al llarg de tot el matí, es difondrà un avanç de les conclusions de la investigació que la pròpia universitat, en col·laboració estreta amb la Diputació de Castelló, ve realitzant en els últims mesos per a determinar alternatives biològiques per a protegir els camps i els cultius enfront a malalties i plagues.

Agricultura aposta per la lluita biològica per a combatre les plagues sense usar productes químics

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat hui a Carlet una empresa de les nomenades feromones, que ja han demostrat la seua eficàcia per frenar l'expansió del cotonet de les Valls, una recent plaga que afecta el sector citricola.

La idea és utilitzar feromones de confusió sexual per acabar amb les plagues i malalties que posen en risc l'agricultura. Aquesta és una de les noves vies d'investigació obertes per fer front a les amenaces fitosanitàries sense l'ús de components químics.

Suscribirse a lluita biològica