Pasar al contenido principal

Tractaments previs abans de la floració contra el Cotonet de Sud-àfrica

A diferència d'altres espècies de pseudocóccids, el cotonet de Sud-àfrica està actiu en els mesos d'hivern. Es localitza preferentment en la copa, però una part de la població, no més d'un 20-30%, transiten pel tronco estan en el sòl al costat del tronc, fins a uns 30-40 cm del tronc. Aquest moviment comença a ser visible a la fi de l'hivern. En les parcel·les amb major població de cotonet de Sud-àfrica, és més fàcil observar aquest moviment de femelles amb o sense ovisac desplaçant-se pel tronc. 

En aquelles parcel·les en les quals fàcilment s'observe femelles de cotonet desplaçant-se per l'arbre seria adequat realitzar un tractament previ a la floració amb l'objectiu de reduir la població abans que el fruit comence el seu desenvolupament. Els tractaments hauran de dirigir-se a l'interior de l'arbre arribant al tronc, les branques principals i la copa. 

En el control del cotonet de Sud-àfrica s'associen diverses espècies de depredadors generalistes, de manera que conservar i afavorir la seua presència és clau per a un control eficaç d'aquesta espècie de cotonet i d'altres espècies plaga. Aquest és el motiu pel qual les matèries actives recomanades per a aquest tractament en prefloració són: oli de parafina, oli de taronja.

En triar una formulació de qualsevol d'aquestes matèries actives. es prestarà especial atenció als usos i les dosis autoritzades, així com les condicions d'ús i manipulació:

https://www.mapa.gob.es/es/agricultura/temas/sanidad-vegetal/productos-fitosanitarios/registro/menu.asp

També es consideraran els efectes secundaris dels productes a utilitzar:

http://gipcitricos.ivia.es/wp-content/uploads/2012/09/Efectos-seundarios-22-2-13.pdf