Pasar al contenido principal

Bétera presenta un licor d'alfàbega

L’Hort de les Alfàbegues ha acollit la presentació del Licor d’Alfàbega VERDETA, creada per l'empresari i veí de Bétera, Jose Andrés Sebastiá.

La “aroma de somni” ha embriagat a tots els assistents a aquesta presentació a la qual han acudit tant l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, al costat de la regidora de Turisme, María Benimeli, així com membres de la Corporació Municipal, representants dels Majorals i les Obreres de 2023, el president dels Majorals 2024, els presidents i representants de les Penyes Coeteres, les Falleres Majors de Bétera 2023, el president de la Junta Local Fallera, el president de COABE i membres de l'empresa local Naranjas del Carmen.

Aquest licor està inspirat en la creació del Mestre Alfabeguer, Ramón Asensi, amb els elements identitaris de Bétera, com són les alfàbegues, protagonistes indiscutibles de les Festes d'Agost. Uns elements que el seu creador, José Andrés Sebastiá, ha volgut transmetre en aquesta beguda amb sabor dolç i “aroma de somni” que ha embriagat als assistents durant la presentació.

Gràcies a la comercialització d'aquest producte 100% beterà el nom de Bétera, el seu emblema per excel·lència i les seues Festes úniques seran conegudes per tots ja que en l'etiqueta del licor apareix sempre visible la marca turística de Bétera que representa la localitat des de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament.

Posar en valor Bétera i sobretot, les seues alfàbegues és fruit de la col·laboració existent amb el Consistori que ha donat suport a aquesta iniciativa amb l'objectiu de contribuir al coneixement i difusió d'aquest producte típic i propi de la localitat.

Una manera més d'augmentar la visibilitat i el coneixement sobre aquestes Festes que aspiren a ser Declarades Festes d'Interés Nacional i que contribueixen a la sol·licitud de la declaració en la qual treballen des de l'Ajuntament.

En aquest marc incomparable els allí presents han pogut degustar, en un xicotet tast, aquest licor que comença a donar-se a conéixer coincidint amb les Festes d'Agost i que permetrà que tots i totes els que visiten el municipi puguen degustar-lo.

Provar el Licor d’Alfàbega VERDETA serà possible gràcies als Majorals 2024 que disposaran en el Barracó d'aquesta beguda, recomanada a partir dels 18 anys, per a aquells i aquelles que vulguen assaborir-la. Però també es podrà adquirir en l'establiment comercial de COABE per a així descobrir l'aroma i sabor de les Festes de Bétera.