Pasar al contenido principal

El Consell Agrari i l'Ajuntament de Sagunt valoren fer una celebració en reconeixement a l'agricultura

El Ple ordinari de novembre va aprovar per majoria simple que el Consell Agrari i l'Ajuntament de Sagunt valoraren propostes de celebració per a posar en valor el treball dels agricultors i agricultores, així com el de les associacions agràries, el Sindicat de Regs i la Guarderia Rural.

La moció va ser portada al ple pel PP, en el qual va actuar com a ponent el regidor Ximo Catalán, encara que va ser modificada amb una esmena per part del PSOE per a suprimir el primer punt, relatiu a recuperar la Festa de Sant Isidre Llaurador com a patró de l'agricultura els 15 de maig de cada any. L'esmena va comptar amb els vots a favor de PSOE, COMPROMÍS i EU-PODEM, l'abstenció d'IP i els vots en contra de PP i VOX.

Ja amb l'esmena aprovada la Corporació Municipal va acordar per majoria que el Consell Agrari i l'Ajuntament valoren propostes de celebració «per a donar valor i el reconeixement i agraïment públic que associacions agràries, Sindicat de Regs i Guarderia Rural mereixen». La moció va ser votada a favor per PSOE, COMPROMÍS i EU-PODEM i va comptar amb l'abstenció de PP, IP i VOX.

En la moció es ressalta la importància que ha tingut i té l'agricultura tant en l'àmbit econòmic com cultural a la ciutat. A més, es posa en valor l'esforç portat a cap pels agricultors del segle XIX, que van saber reaccionar a la plaga de fil·loxera que va atacar a la producció de la vinya, principal cultiu de l'època en el municipi. Esta adaptació va permetre que Sagunt es convertira en «una de les ciutats de la Comunitat Valenciana més productives de cítrics, taronges i també en la seua manufacturació». Va ser una època en la qual Sagunt va ser líder de comerços i magatzems de taronges, generant ocupació, riquesa i progrés.

La moció planteja, també, que l'Ajuntament «hauria d'agrair el treball de tants anys i la contribució de l'agricultura i els agricultors al nostre municipi, posant en valor esta noble professió i fent partícips a les persones i estaments que l'envolten».