Pasar al contenido principal

Gandia, Alaquàs, Picanya i Torrent obtenen 4 Flors d'Honor en el Concurs Viles en Flor

Els municipis valencians són cada vegada més verds i així es va demostrar en la segona edició de la Gala Viles en Flor Comunitat Valenciana celebrada a Torrent. Es tracta del programa  de caràcter anual, promogut per l'Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) que premia la millora i potenciació dels espais verds urbans i la seua gestió sostenible en els municipis valencians, i que en aquesta segona edició ha comptat amb 31 municipis participants.

Van ser tres els municipis que van igualar a Torrent amb la màxima distinció entregada fins al moment, 4 Flors d’Honor, un nombre de guardons solament aconseguit per Gandia, Alaquàs i Picanya, que es posen al nivell de Torrent en aquesta segona edició.

Este és el llistat de municipis participants en funció dels guardons aconseguits en aquesta segona edició:

  • 1 Flor d’Honor: Alcàsser, Alginet, Pedralba
  • 2 Flors d’Honor: Alboraia, Alzira, Biar, Carlet, Faura, l’Alcudia, Les Coves de Vinromà, Oropesa del Mar, Sueca, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torrevieja, Vinaròs.
  • 3 Flors d’Honor: Albal, Alberic, Alcalà de Xivert-Alcossebre, Almussafes, Aras de los Olmos, l’Eliana, Morella, Quart de Poblet, Silla, Sot de Chera
  • 4 Flors d’Honor: Alaquàs, Picanya, Torrent i Gandia.

L'esdeveniment va tindre lloc en un enclavament únic de la ciutat de Torrent, l’Hort de Trénor, un dels parcs de la ciutat caracteritzat per la seua gran biodiversitat. I és que Torrent va ser el municipi que més Flors d’Honor va obtindre en la primera edició del programa, per la qual cosa en aquesta segona edició ha sigut el municipi amfitrió d'aquesta.

Nombrosos representants de les administracions públiques van acudir a l'esdeveniment: Francisco Rodríguez Mulero, secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, director general d'Agricultura, Sostenibilitat, Ramaderia i Pesca, Trinidad Castelló, diputada de les Corts de València o Mª Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València en l'Àrea de Medi Ambient, Andrés Campos diputat provincial i Cristóbal Aguado, president de AVA-ASAJA, van ser alguns dels càrrecs que van acudir a la gala per a mostrar el seu suport al programa.

Després de l'exhibició de dansa per part de les alumnes de l'escola local Sara Baixauli, l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, posant l'accent en la importància que tenen els espais verds enjardinats en els municipis valencians, especialment per al gaudi dels seus habitants.

L'equip de treball de ASFPLANT encarregat de la gestió del programa, va agrair a patrocinadors, jurat i administracions públiques i privades el seu suport durant tot l'any perquè Viles en Flor continue any rere any creixent, no solament pel que fa al nombre de municipis participants en el programa, sinó també en referència a la seua visibilitat pública.