Pasar al contenido principal

La Diputació de València renovarà la xarxa de proveïment d'aigua de la Costera per a garantir el subministrament als municipis

El diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Paco Comes, s’ha reunit amb l’alcaldessa de la Llosa de Ranes i l’alcalde de Rotglà i Corberà, Salvi Pardo i Amador Climent, amb l'objectiu d'informar de les solucions tècniques que s'han impulsat des del servici d'Aigües, Residus i Empreses Públiques de la corporació provincial amb la finalitat d'assegurar el subministrament d'aigua potable als dos municipis durant els mesos d'estiu.

La Llosa de Ranes i Rotglà i Corberà estan integrats en el sistema en alta del subministrament d'aigua potable que gestiona la Diputació a través de la seua empresa pública EGEVASA. Este sistema precisa d'unes obres de renovació perquè presenta una sèrie de deficiències que afecta especialment els municipis de la Llosa de Ranes i Rotglà i Corberà.

Així, la corporació provincial ha redactat un projecte tècnic per a l'execució d'unes obres de renovació de la xarxa de conduccions del sistema en alta de la Costera que ascendix als 3,2 milions i s'estén sobre més de huit quilòmetres de xarxa dels 24 que abasta el sistema. “Es tracta de renovar més d'un terç de les infraestructures que componen este subministrament d'aigua de caràcter supramunicipal”, ha apuntat el diputat provincial. 

En este sentit, ha comentat que des del mes de setembre passat “s'està treballant en coordinació amb els onze municipis que componen el sistema en alta per a, d'una banda concloure els tràmits administratius davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i, per una altra, definir unes condicions d'explotació del servici que permeten realitzar les obres de renovació en el termini més breu possible”.

Així, es preveu que per al període estival del pròxim any ja no serà necessària l'adopció de mesures excepcionals com les que s'han presentat en la trobada amb els dos alcaldes amb la finalitat d'assegurar el subministrament d'aigua potable als dos municipis durant este estiu.