Pasar al contenido principal

L’Ajuntament d’Oliva col·labora amb la Conselleria per fer una solta controlada de depredadors contra la plaga de cotonet

L’Àrea d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva, juntament amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Transició Ecològica, han realitzat una solta controlada del depredador cryptolaemus en parcel·les afectades pel cotonet, amb la intenció de fer front a aquesta plaga que causa un greu deteriorament dels cítrics afectats.

Aquesta solta s’ha fet en 10 hectàrees del nostre municipi, en les quals, el depredador anomenat Cryptoleamus Montrouzieri o més conegut com a “Marieta” combatrà contra la plaga del cotonet Sud-africà.

El regidor d’Agricultura, Miquel Doménech, va recollir 10.000 exemplars de Cryptoleamus, depredador voraç i molt eficaç de diferents plagues que afecten els camps, per tal de continuar amb el projecte de lluita integrada. “Amb aquesta solta continuem amb la nostra proposta de lluita integrada, per mantindre el nostre camp amb fauna útil i sense materials tòxics, en suport a la sostenibilitat del nostre municipi.” Ha assegurat Miquel Doménech.

El regidor ha destacat la implicació dels tècnics de conselleria i del Departament d’Agricultura per fer possible aquesta solta tan necessària per al nostre camp. “Agrair també als diferents col·lectius i associacions agràries que donen suport al projecte, recolzant la sostenibilitat i donant valor al nostre camp i als nostres agricultors. A més, continuarem apostant per la fauna útil del camp i comptarem amb futures soltes des de la conselleria i ajuda des de l’ajuntament per tal de donar suport a l’agricultura", ha conclòs Doménech.