Pasar al contenido principal

饾棖饾棦饾棞饾棥饾棖饾棦饾棧饾棙饾棪饾棖饾棓 饾棻饾棽饾椇饾棶饾椈饾棶 饾椆饾棶 饾槀饾椈饾椂饾椉虂 饾棻饾棽饾椆 饾榾饾棽饾棸饾榿饾椉饾椏 饾棻饾棶饾槂饾棶饾椈饾榿 饾椆饾棶 饾棿饾椏饾棽饾槀 饾棸饾椏饾椂饾榾饾椂 饾棽饾椈饾棽饾椏饾棿饾棽虁饾榿饾椂饾棸饾棶 饾椂 饾椆饾棽饾榾 饾椏饾棽饾榾饾榿饾椏饾椂饾棸饾棸饾椂饾椉饾椈饾榾 饾棻饾棽 饾椆饾棶 饾棬饾椈饾椂饾椉虂 饾棙饾槀饾椏饾椉饾椊饾棽饾棶

Recentment, s'ha celebrat a l'Oceanogr脿fic de Val猫ncia una Jornada de Pesca Sostenible organitzada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica on s'han tractat diversos temes relacionats amb la pesca del futur i la sostenibilitat del recurs.

Entre altres q眉estions destacades s'ha parlat de la recollida de pl脿stics i de la recuperaci贸 de les tortugues marines, dos aspectes en qu猫 els pescadors de la Comunitat Valenciana porten col路laborant de manera desinteressada des de fa d猫cades.

El president de聽COINCOPESCA, Vicent P茅rez, ha aprofitat la jornada per a demanar la uni贸 del sector pesquer
de la Comunitat Valenciana en un moment de greu crisi dels carburants i les fortes restriccions聽que arriben des de la Uni贸 Europea en modalitats essencials com 茅s l'arrossegament. El m脿xim聽貌rgan de representaci贸 del sector, COINCOPESCA, ha traslladat la necessitat de mantenir el聽sector professional m茅s unit que mai per fer front a les adversitats. D'altra banda, P茅rez ha聽demanat a la nova consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica, Isaura Navarro, que escolte les demandes del sector.

**

Homenatge al patr贸 major d'Altea

La Comissi贸 Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana,聽COINCOPESCA, ha aprofitat la Jornada de Pesca Sostenible per rendir un sentit homenatge a聽Antonio Lloret Vives, patr贸 major de la Confraria de Pescadors d'Altea i president de la Federaci贸聽Provincial de Confraries de Pescadors d'Alacant per tota una vida dedicada a la pesca. Lloret 茅s聽en aquests moments el patr贸 major en actiu de la Comunitat Valenciana amb m茅s anys dedicats聽a la pesca, ni m茅s ni menys que mig segle.

El president de COINCOPESCA, Vicent P茅rez, va lliurar聽una placa commemorativa a Antonio Lloret on es podia llegir: "Per tota una vida dedicada a la聽pesca professional, cinquanta anys com a patr贸 major de la Confraria de Pescadors d'Altea i聽president de la Federaci贸 Provincial de Confraries de Pescadors d'Alacant".