Pasar al contenido principal

El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ha format més de 300.000 persones en els seus 25 anys d’història

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha participat en la jornada de celebració del XXV aniversari del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana que, des de la seua obertura en juny de 1999, ha format més de 300.000 persones entre docents, professionals de diversos sectors i escolars en programes específics d’educació ambiental i sostenibilitat.

Pradas ha clausurat este dimecres en la seu del CEACV en l’Alqueria dels Frares de Sagunt, la jornada en la qual el Centre ha celebrat el seu XXV aniversari, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Sobre este tema, la consellera ha volgut “reconéixer la vocació de servici de les persones que componen el CEACV amb els seus programes temàtics” i el desenvolupament de programes específics i campanyes de comunicació ambiental.

Durant la jornada s’ha destacat l’impuls a la Guia EAR-Educació ambiental en ruta, una estratègia autonòmica per a crear una xarxa de 260 entitats compromeses amb l’educació ambiental. En este sentit, la consellera ha detallat que l’objectiu per a este 2024 és arribar a les 300 entitats adherides i consolidar la Guia EAR “com a element clau per a afrontar els reptes de la sostenibilitat”.

Salomé Pradas també ha explicat que el concepte d’educació ambiental “ha de transcendir de la seua concepció com a acció divulgativa per a convertir-se en un eix vertebrador de la nostra societat” que arrele en els processos d’ensenyament “i que es prolongue sense interrupció fins al dia a dia del nostre model de desenvolupament econòmic i social”.

“L’enfocament responsable i compromés amb el medi ambient ha de ser un denominador comú, perquè només així aconseguirem aconseguir el necessari equilibri entre desenvolupament econòmic i la responsabilitat social i ambiental, o el que és el mateix, el verdader desenvolupament sostenible”, ha conclòs Salomé Pradas.