Pasar al contenido principal

El millor cremaet tradicional es fa a Simat i el creatiu a València

El Bar “Poliesportiu de Simat” de Simat de la Valldigna, establiment que compta amb unes vistes privilegiades al Monestir, és el guanyador del I Concurs del Cremaet 2022 en la seua modalitat tradicional que organitza l'Ajuntament de Xeraco este cap de setmana a la plaja d'esta localitat de la Safor.

El Comité Organitzador d'este I Concurs del Cremaet FIESCREM 2022, format per experts del sector hostaler i els integrants de ‘La Ruta dels Esmorzars’, també va decidir que el Bar Cremaet de València siga el guanyador de la categoria creatiu.

L’acte inaugural del concurs va arrancar ahir divendres amb dues hores de concurs on es va gaudir de l’elaboració dels diferents cremaets que concursaven, cinc bars-restaurants en cadascuna de les dues categories. També es va celebrar un esmorzar de coques de dacsa.

El jurat està compost per: Manuel Alonso, xef del Restaurant Casa Manolo; Joan Clement, xef del CdT i membre de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana; Avelino Alfaro, xef i president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia; Cova Morales, bloguer asturiana de gastronomia i turisme; i Mapi Barreres, presidenta de Gastroliva.

La programació de la fira que conclourà este diumenge acollirà des actuacions, tallers infantils i Fira d’Atraccions; també rutes pel patrimoni de Xeraco, ball per als majors, cercaviles, xarangues, batukada, exposicions, tardeos amb reconeguts Djs i orquestres; fins a correfocs, mascletada, càtering de coques de dacsa, II Matinal Motera de la Dona i Mercat Medieval. Totes les activitats es celebren a la platja de Xeraco.