Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València recuperarà un tros d'horta a La Punta

La Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana de l'Ajuntament de València ha aprovat este dilluns la proposta d'Enclavament de Recuperació de l'Horta en la Punta, una actuació que permetrà convertir un solar industrial en decadència en una nova edificació residencial comunitària compacta i una horta activa de quasi 7.000m2.

Hui s'ha aprovat la sol·licitud a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a la declaració d'enclavament d'Enclavament de Recuperació de l'Horta en La Punta, que té com a objectiu la regeneració d'una parcel·la en la Punta, avinguda Jesús Morante Borrás núm. 247, que en l'actualitat compta amb nombroses edificacions industrials en estat ruïnós”.

Gómez ha ressaltat que amb esta proposta volem "recuperar el sòl de l'horta i cultivar, almenys, les dues terceres parts de l'àmbit de l'enclavament, destinant la superfície restant a l'ús residencial comunitari que permeta rendibilitzar l'activitat agrícola". D'esta manera es pretén generar amb la proposta no únicament un retorn positiu ambiental i paisatgístic sinó també social i econòmic en contribuir a dotar d'activitat i vida al barri de la Punta. A més, es manté la classificació de sòl no urbanitzable que li atorga el PATH i es justifica l'ús residencial comunitari compatible amb esta ordenació.

"La nova activitat revaloritzarà un espai actualment en procés d'abandó i degradació, convertint un solar industrial en decadència en una nova edificació residencial comunitària compacta i una horta activa de quasi 7000m2" ha apuntat la vicealcaldessa.