Pasar al contenido principal

Salut Pública avança en la implantació d’una alimentació escolar sostenible sota el projecte europeu School Food 4 Change

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública avança en la implantació d’una alimentació escolar sostenible a través del projecte europeu School Food 4 Change, que té com a objectiu oferir als xiquets i xiquetes eines sobre nutrició.

Actualment, ja són 5 els centres escolars de la Comunitat Valenciana que s’han adherit al projecte a través dels centres de Salut Pública i altres organismes per a formar els menjadors escolars i subministrar-los dietes sostenibles i saludables a través de la capacitació del seu personal i de les empreses proveïdores d’aliments. “El propòsit és crear una nova cultura alimentària saludable i sostenible, amb un 25 %, almenys, de productes ecològics, amb més presència de verdures i afavorint l’ús de productes de proximitat”, explica Carles Escrig, director del Centre de Salut Pública de Castelló i soci del projecte SF4C a la Comunitat Valenciana.

Dia Internacional de l’Alimentació Escolar

Per a assolir aquest objectiu s’ha involucrat tot el personal que intervé en el procés de l’alimentació escolar, amb la implicació d’alumnat i personal docent, treballadors de cuina i monitors, empreses proveïdores de matèria primera i, fins i tot, el personal tècnic de l’Administració responsable de la gestió d’aquests serveis.

“L’estratègia és assolir un treball en equip perquè els centres puguen oferir i promoure aliments sostenibles, saludables i justos, alhora que es forma l’alumnat perquè prenga bones decisions alimentàries, que preferisca menjar aliments sans, sàpia valorar el seu origen sostenible i allunyar la idea que els aliments més fàcils de consumir són els menys saludables”, hi afig Escrig en el Dia Internacional de l’Alimentació Escolar.

Adhesió de cinc CEIP

Aquest projecte és finançat, a través de la Generalitat Valenciana, per la Unió Europea amb l’objectiu d’involucrar les escoles com a agents catalitzadors d’una transformació alimentària sostenible. Actualment s’han adherit a la xarxa els centres CEIP Port de Xàbia (Xàbia), CEIP Mestre Noguera (Daimús), CEIP Balmes (Guadassuar), CEIP La Mediterrània (Orpesa) i CEIP Gabriel Miró (Calp).