Pasar al contenido principal

Nules crea una aplicació per a controlar l'abandonaments de camps al seu terme municipal

Cada volta són més els propietaris que per diferents raons, especialment per temes econòmics, decideixen abandonar el seus horts. Davant aquesta situació l’Ajuntament de Nules ha creat una ferramenta per a tindre localitzades i controlar l’estat de les finques que es troben al seu terme municipal.

De manera que, amb aquesta aplicació es pot saber les parcel•les que estan abandonades i les que es troben en producció. En relació a les que estan abandonades, gràcies a aquesta ferramenta, també es pot fer un seguiment i controlar els horts que s’han netejat i els que tenen un expedient obert de neteja donat que l’ajuntament compta amb una ordenança municipal d’obligat compliment anomenada Ordenança d’Ús i Costums del Medi Rural de Nules que contempla l’obligació de tenir les finques abandonades netes per a evitar així problemes d’insalubritat, tant vegetal com animal, la propagació de plagues, inclòs perills d’incendis que puguen danyar els horts confrontats.

No obstant això, davant aquesta situació, la regidoria d’Agricultura, a més de crear aquesta ferramenta que els ajude a controlar l’abandonament d’horts, també ha creat un banc de terres, que s’inclou en aquesta aplicació, amb el que es pretén mantindre en estat de producció les finques que estan abandonades sense que el propietari perdi la possessió de les mateixes.

Per tant, des de la regidoria d’agricultura s’insta a aquells propietaris que pensen en abandonar les seus finques a que entren a formar part d’aquest banc de terres municipal, “de fet tenim ja persones i empreses del sector interessades en llogar horts per a la seua explotació agrícola, des de l’ajuntament s’està treballant ara en la redacció d’un conveni que permetrà a la institució local gestionar aquests lloguers”, matisa el regidor César Estañol.