Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta reuneix a ADLs i tècnics per a planificar el treball de 2023

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha mantingut una important trobada per a posar en comú necessitats i oportunitats que tenen en el territori i així dissenyar la millor estratègia d'actuació per a beneficiar a més emprenedors, empreses, estudiants i municipis en el que queda d'exercici 2023. Per a això, el president i la gerent del GAL Maestrat Plana Alta s'han reunit a La Salzadella amb agents de desenvolupament local (ADLs) i tècnics dels municipis que integren aquesta agrupació.

El GAL Maestrat Plana Alta aprova pagar més de 159.000 euros per a afavorir l'execució de deu iniciatives rurals

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar un total de 159.004,07€ amb l'objectiu d'afavorir la posada en marxa o l'expansió d'una desena de projectes empresarials vinculats al territori rural. Es tracta d'iniciatives privades, en quasi tots els casos, impulsades per emprenedors i xicotets empresaris de diversos dels 24 municipis que integren aquesta agrupació de municipis.

El president de la Diputació de Castelló defensa el paper dels Grups d'Acció Local com a captadors de fons Feder per a l'impuls de projectes en l'àmbit rural

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat la utilitat dels Grups d'Acció Local (GAL) com a instruments amb capacitat per a impulsar accions inspiradores de projectes sòlids que ajuden a generar activitat, economia i llocs de treball en l'àmbit rural. Iniciatives que sorgeixen del territori i fruit del consens, el desenvolupament del qual està vinculat a la captació de fons FEDER de la Unió Europea que permeten dur-los a terme.

El Gal Maestrat Plana Alta convoca el seu I Concurs de Fotografia per a promocionar els atractius del territori rural

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha convocat la primera edició d'un Concurs de Fotografia amb l'objectiu de posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló. El lema d'aquest primer concurs és ‘L'estiu al meu poble’ i està obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no fa falta que siguen residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

El GAL Maestrat Plana Alta ja està preparat per a concedir les ajudes Leader que impulsen projectes per valor de 1,25 milions d'euros

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ja ha posat en marxa la maquinària per a concedir ajudes per 1,25 milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar projectes empresarials i generar ocupacions en el territori rural que comprenen els 24 municipis que l'integren. Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria publicada hui mateix dels Fons LEADER, precedents de la Unió Europea, per part de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA).

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de 77.579,76€ per a l'expansió de dues empreses

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar 77.579,76 euros a dues empreses més de persones que han impulsat inversions per a generar noves oportunitats econòmiques i d'ocupació en alguns dels 24 municipis que ho integren. Aquestes iniciatives promogudes per emprenedores i emprenedors corresponen a l'anualitat de 2020, la qual cosa suposa un total d'1.471.365,54 euros proposats per a pagar a la Conselleria per aquests expedients Leader, corresponents a expedients de les convocatòries 2018, 2019 i 2020.

Un total de 47 emprenedors i empresaris del Maestrat i la Plana Alta han sol·licitat enguany les Ajudes Leader

Fins a 47 emprenedors i empresaris han presentat la seua sol·licitud al Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta per a accedir a les Ajudes Leader amb l'objectiu posar en marxa o ampliar els seus negocis. La resposta per part de les dones i homes que volen impulsar els seus negocis en algun dels 24 municipis que ho integren ha sigut tan positiva que les sol·licituds d'ajuda superen ja els 2,1 milions d'euros i la inversió total ja quantificada en les sol·licituds, en aquests moments, frega els tres milions d'euros.

Empresaris i emprenedors de Maestrat i Plana Alta tenen fins al dia 15 per a sol·licitar les Ajudes Leader

Les dones i homes que tinguen una empresa o vulguen emprendre un negoci en algun dels 24 municipis que integren el Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta Leader 1420 tenen fins dimecres que ve 15 de setembre per a sol·licitar les Ajudes Leader. Aquesta agrupació, que està formada per 24 ajuntaments i 16 entitats privades, treballa ja en l'assessorament tècnic d'aquestes persones perquè un milió d'euros de dotació pressupostària s'invertisquen en aquest territori rural de l'interior de la província de Castelló.

L'aliança del GAL Maestrat Plana Alta i la UJI per a retindre el talent dels joves és pionera a nivell nacional

L'aliança que han desenvolupat el Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta amb la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló per a treballar conjuntament i retindre el millor talent al servei de la generació d'oportunitats en l'entorn rural és pionera en tota Espanya. Fins ara les iniciatives d'altres grups s'havien circumscrit a facilitar pràctiques d'empresa, però mai a fomentar iniciatives que prevalguen el plantejament i la resolució de reptes per a ajudar al desenvolupament del territori.

Les comarques de l’Alcoià, l’Alt Vinalopó, el Comtat, la Marina Alta i la Marina Baixa reben més de 600.000 euros en ajudes europees LEADER a projectes que potencien el desenvolupament rural 

El Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant (GAL RMA) ha aprovat un total de 17 projectes en el seu territori d’actuació, amb una quantia total de subvenció que sobrepassa els 612.268 € i implica una inversió total que frega el milió d’euros. Així es va publicar el passat 4 de gener al DOGV la resolució de concessió d'ajudes europees LEADER que ha suposat el millor resultat per a aquest GAL.

La IV Trobada de Territoris amb ajudes europees a projectes de desenvolupament rural abordarà experiències d’èxit que es puguen adaptar a la Comunitat Valenciana

El proper dijous 29 d’octubre al molí d’Alcosser de Planes es celebra la IV Trobada de Territoris LEADER de la Comunitat Valenciana que té com a objectiu conèixer de primera mà experiències d’èxit que s’han dut a terme en altres territoris per a intentar adaptar-los i executar-los en el territori valencià. En aquest sentit, es comptarà amb la participació de representants de tres Grups d’Acció Local de Catalunya, un d’Aragó i altre de la Federació Alacantina per al Desenvolupament i la Innovació Territorial.

La bodega CUP de la Muntanya a Planes amplia les seues instal·lacions amb les ajudes Leader de desenvolupament rural

La bodega CUP de la Muntanya, ubicada a Planes (El Comtat)ha realitzat una ampliació i millora de les seues instal·lacions amb les ajudes Leader de 2019 que van sufragar un 40% de la inversió.  Hilari Calabuig, soci d’aquesta xicoteta empresa creada ja fa uns anys per un grup d’amics, assenyala que el projecte que van presentar al Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant (GALRMA), i que va obtindre subvencions europees, contribueix a diversificar l'economia rural de la zona, motivant així a que la gent jove no abandone el poble.

Almàssera l'Alfafarenca, un model sostenible de negoci que defensa una varietat d’oliva autòctona i afavoreix els xicotets productors del Comtat

Ramon Terol és un agricultor d’Alfafara que va montar una xicoteta almàssera per a defendre el seu oli d’oliva de la varietat autòctona Alfafarenca, anomenat ‘Alfaoliva’, que obté de les seues oliveres a la serra de Mariola. El seu model de negoci sostenible i modernitzat permet, a més, que d’altres llauradors de la zona puguen portar les seues olives per obtindre així el seu propi oli per autoconsum o venda de proximitat.

El fons d’ajudes europees a projectes de desenvolupament rural LEADER a les comarques de l’Alcoià, l’Alt Vinalopó, el Comtat, la Marina Alta i la Marina Baixa obre la seua convocatòria

El Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant (GALRMA) recorda que la convocatòria per rebre subvencions i ajudes europees LEADER es va publicar al DOGV el passat 24 d’abril i es poden presentar projectes fins el 29 de juny. La dotació és d’un milió d’euros i té com a objectiu finançar a pimes i autònoms en la creació o millora d’empreses no agrícoles i d’empreses agroalimentàries, així com de proporcionar ajudes a associacions sense ànim de lucre i ajuntaments per realitzar serveis bàsics i de renovació de poblacions.

Suscribirse a desenvolupament rural