Pasar al contenido principal

Teulada-Moraira té 37 parcel·les infectades per Xylella, cap d'elles de vinya

La localitat de Teulada-Moraira (Marina Alta) té,segons les dades del passat 8 de setembre, un total de 37 parcel·les infectades per la Xylella fastidiosa i el 96% dels arbres són ametlers. S'han pres 11.089 mostres des de l'any 2018 i dels resultats llançats quant a les vinyes de raïm -principal cultiu del municipi- no hi ha resultats de plantes infectades. 

Aquestes xifres es van oferir en una conferència organitzada per la Regidoria d'Agricultura i Pesca, a través del seu regidor, Alejandro Llobell, i en la qual van participar també el tècnic de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'Agricultura, Vicente Dalmau i representants de Tragsa. Igualment van assistir a la conferència representants dels Ajuntaments de Lliber, Gata, Senija, Benissa, Xaló i Poble Nou de Benitatxell.

En la xarrada es va informar sobre les últimes avançaments en els treballs de contenció de la xylella i un dels més importants és la contenció de 50 metres al voltant de l'arbre infectat en comptes de 100 metres com es realitzava anteriorment.

La Xylella es tracta d'un bacteri, sense solució fins al moment, que es transmet per l'acció d'insectes vectors i que afecta un gran nombre de plantes d'interés agrícola, ornamental i forestal, per la qual cosa és important dur a terme una vigilància mitjançant controls.

Alejandro Llobell, regidor d'Agricultura i Pesca va comentar que “Ha sigut una reunió molt productiva i interessant on tots els assistents han pogut debatre i intercanviar opinions entre ells i els conferenciants. També estem satisfets amb els resultats de les anàlisis realitzades ja que les dades són molt positius per al nostre municipi en no afectar al raïm”