Pasar al contenido principal

Emergència Climàtica anima a convertir-se en 'outfluencers' per a frenar el canvi climàtic

La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica anima al conjunt de les persones a convertir-se en 'outfluencers'; ambaixadors reals del moviment que potencia els gestos i pràctiques, per xicotetes que siguen, per a frenar el canvi climàtic.

La consellera Mireia Mollà, al costat de la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, ha presentat hui la proposta al Consell Valencià de la Joventut, convertint-se així en un dels primers col·lectius adherits al moviment 'outfluencer'.

Mollà ha valorat la implicació dels joves en la lluita contra el canvi climàtic i ha destacat "el seu paper tractor per a traslladar la importància de l'acció a la resta de la societat".

La iniciativa de xarxes socials -Instagram, Twitter i Facebook-, que s'emmarca en el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic diumenge que ve 24 d'octubre, aglutina a tothom capaç d'influenciar per a comprar millor, conservar l'entorn, consumir menys recursos i de manera més eficient… en definitiva, tot allò capaç de contribuir per a mitigar els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, Monrós ha valorat el caràcter proactiu de la campanya, ja que "tots podem ser protagonistes i agents del canvi".

La campanya compta amb el suport de figures de referència en xarxes socials com Verónica Ruiz de 'oh.mamiblue, esperansagrasia, nereasanfe o larouchart', entre altres. Totes elles al costat d'altres com 'mariaeushuang, lisbeth.capcog, anagarcia_rivera, alexblanquer, sandramonforteoliver i pro21cultural' es passaran a l'activitat outfluencer, fent un pas avant per a donar a conéixer què es pot aportar cadascun de nosaltres i nosaltres a la lluita contra el canvi climàtic.

Eines i continguts habituals de les xarxes socials com reels, stickers o housetours es posaran, així mateix, al servei de l'acció climàtica en forma de consum responsable, protecció mediambiental, Economia Circular, eficiència energètica o mobilitat sostenible, per posar alguns exemples.

Si tens qualsevol idea per a cuidar del planeta pots sumar-te al moviment a través de l'etiqueta #JoSócOutfluencer, que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat d'actuar davant la situació d'emergència climàtica i oferir consells, idees i recomanacions per a integrar el vessant climàtic en el dia a dia.