Pasar al contenido principal

Avís de tractament a la vinya de la Vall d'Albaida

Cuc del raïm (Lobesia botrana) 3ª Generació

Ha començat el vol de la 3ª generació del cuc del raïm en aquesta zona vitícola. Les captures van començar a observar-se durant la quarta setmana del mes de juliol i no estan sent molt abundants.

A principis d'aquesta setmana van començar a detectar-se les primeres postes d'aquesta generació, les quals, previsiblement començaran a fer eclosió el pròxim cap de setmana. Per tot això, el Servei de Sanitat Vegetal recomana realitzar un tractament insecticida contra aquesta plaga. Es recomana que aquest tractament es realitze entre els dies 7 i 11 d'agost, tots dos inclosos.

Podridura grisa (Botrytis cinerea)

Es recomana realitzar un tractament preventiu contra aquesta malaltia, ja que les possibles ferides de cuc del raïm o els grans cagats per l'oïdi seran les principals portes d'entrada per a les espores d'aquest fong, causant de les posteriors podridures del raïm. Cal recordar que l'últim tractament antibotritis s'haurà de realitzar 21 dies abans de la verema per a evitar problemes en la fermentació dels mostos.

Les matèries actives recomanades per al control d'aquests paràsits les poden consultar en el Butlletí d'Avisos número 9, de maig de 2021.