Pasar al contenido principal

La secretària autonòmica de Turisme ressalta l’actitud ‘proactiva’ del sector vitivinícola de la Comunitat Valenciana en favor de l’enoturisme

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha ressaltat este dilluns l’actitud ‘proactiva’ del sector vitivinícola de la Comunitat Valenciana “per a destacar el territori, contribuir a la creació d’ocupació, la dinamització econòmica i la lluita contra el despoblament”.

Moreno ha assenyalat que els cellers valencians han sabut diversificar la seua oferta turística, afegint experiències que van més enllà de la simple degustació de vins. A més, ha posat l’accent principalment en l’aposta per la qualitat i l’excel·lència d’este sector, la qual cosa ha contribuït al fet que “es reconega a escala nacional i internacional i haja augmentat l’interés dels turistes per conéixer l’oferta enoturística de la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha declarat durant la celebració de la XVIII edició de la Nit del Vi de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) València, un acte que ha tingut lloc en el Palau de la Música de València i en el qual també ha estat present el president del Consell Regulador dels Vins de la DOP València, Salvador Manjón.

Esta trobada ha reunit cellerers, professionals del sector i mitjans de comunicació i, a més, més d’una trentena de cellers han presentat noves referències i les últimes anyades dels seus vins més representatius. L’esdeveniment ha servit també per a presentar la nova campanya de comunicació del col·lectiu, en este cas amb el claim ‘Gràcies a tu’.

Durant la seua intervenció en l’acte, la secretària autonòmica de Turisme ha agraït la labor de tots els col·laboradors i cellers presents en l’acte per “reivindicar el vi com a part de la nostra identitat i transformar-lo en un autèntic reclam turístic”.

Per a Cristina Moreno “el vi no solament aporta una imatge de qualitat i tradició al territori, sinó que també representa un element d’arrelament per a les comunitats locals” És per això, que ha reiterat la importància de la seua promoció com a element turístic, “l’enoturisme no solament ajuda a mantindre viva esta tradició, sinó que també obri noves oportunitats de negoci i desenvolupament econòmic en el sector vitivinícola”.

En este context, la representant de Turisme ha recordat que l’enoturisme a la Comunitat Valenciana ha experimentat un creixement molt significatiu en els últims anys, i assenyala que “s’ha convertit ja en una de les experiències turístiques més destacades que podem oferir als qui ens visiten”.

Així mateix, la secretària autonòmica ha advocat per planificar tota l’activitat turística davall del principi de la sostenibilitat, així com “orientar les accions cap al desenvolupament d’una oferta turística centrada en el territori, amb productes o segments específics i amb la participació de la població local”.

Finalment, ha reafirmat el compromís de Turisme Comunitat Valenciana i de la Generalitat en l’impuls de l’enoturisme com a producte estratègic per al desenvolupament de la destinació, “junts serem sempre més forts”, ha culminat.