Pasar al contenido principal

Meliana presenta en la Diputació de València la Fira de la Tomata que se celebra este cap de setmana

El Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit aquest dimarts la presentació de la tercera Fira de la Tomata de Meliana, que se celebra este dissabte 29 de juny, entre les 10 i les 13:30 hores, en la Plaça Major de la localitat de l'Horta Nord. L'acte ha comptat amb la presència del diputat de turisme, Pedro Cuesta, i l'alcaldessa de Meliana, Trini Montañana, a més de membres de la corporació municipal i diputats provincials.

Pedro Cuesta ha subratllat les característiques pròpies que fan de la tomata que es cultiva en l'horta de Meliana “un producte únic i diferent, sens dubte un dels més emblemàtics de la nostra terra. La mateixa Universitat Politècnica de València ha reconegut que, gràcies a la terra i els recursos hídrics particulars de la zona, la tomata de Meliana destaca sobre la d'altres territoris”.

Per a retre homenatge al producte estrela de l'horta valenciana, 14 productors de tomata de Meliana realitzaran venda directa al públic en els llocs de la plaça. La fira a més comptarà amb activitats infantils i tallers per als més xicotets, conferències sobre els aspectes tècnics de la tomata a càrrec d'experts del sector, degustacions i  demostracions en directe i un mercat ambulant solidari (a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer).

L'alcaldessa Trini Montañana ha animat a tots els valencians a visitar Meliana i disfrutar de la fira perquè “acudint s'ajuda al sector primari, es posa en valor el nostre producte i a més fomentem un aliment sa i que forma part de la dieta mediterrània”. A més, durant la Fira de la Tomata de Meliana 2024 es realitzarà un sorteig de 2 dinars i 2 sopars en els restaurants de Meliana de la marca.