Pasar al contenido principal

Avís de tractaments per a la vinya de la Vall d'Albaida

Cuc del raïm (Lobesia botrana) 2a Generació

A mitjan mes de juny es va iniciar la corba de vol d'adults de la 2a generació del cuc del raïm en els paranys situats en aquesta zona vitícola. Les primeres postes van ser detectades una setmana després. Predominantment eren postes de color blanc, les quals, amb les condicions meteorològiques actuals, es preveu que facen eclosió a mitjan d’aquesta setmana.

Per tot això, el Servei de Sanitat Vegetal recomana realitzar un tractament insecticida contra aquesta plaga. Aquest tractament es realitzarà entre els dies 1 i 5 de juliol, tots dos inclosos.

Oïdi (Erysiphe necator)

Ens trobem en un moment fenològic sensible a l'atac del fong, a més ja s'han detectat els primers símptomes de la malaltia en raïms, per la qual cosa recomanem mantindre la protecció de la vinya enfront dels atacs d'aquest fong.

Míldiu (Plasmopara vitícola )

S'observen taques d'oli, de forma generalitzada i fins i tot alguns símptomes d'atac del fong a raïms. Per tot això, es recomana l'aplicació d'un fungicida del grup dels “penetrants” o bé del grup de “fixació a les ceres cuticulars” per a detindre o inhibir l'avanç de la malaltia.

NOTA:Les matèrias actives recomanades per a la lluita contra aquests paràsits les poden consultar en el Butlletí d'Avisos número 9 de maig de 2021.