Pasar al contenido principal

Set localitats de l'Horta Nord donaran ajudes als agricultors pel manteniment del paisatge

Un total de set localitats de l'Horta Nord donaran ajudes als agricultors per la seua tasca de manteniment del paisatge de l’horta en l’àmbit territorial del Consorci del Consell de l’Horta de València. Es tracta d'Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Meliana, Museros, Vinalesa i València.

El Consell de l'Horta de València concedix estes subvencions com a suport als ajuntaments per a preservar l'horta valenciana i ajudar a les seues gents perquè continuen amb esta activitat econòmica tan necessària.

Les entitats locals beneficiàries, adherides al consorci, hauran d'aprovar les bases, convocar i resoldre la concessió d'ajudes a persones agricultores i complementar l’aportació del Consell de l’Horta de València amb un mínim del 20%.Es poden concedir bestretes de fins el 30% si les sol·liciten els ajuntaments. . L'objecte de la subvenció és complementar les ajudes que els ajuntaments de l’horta implementen per al manteniment del paisatge de l’horta declarat patrimoni agrícola mundial

A estes ajudes podien accedir els 29 pobles consorciats amb un import màxim de 353.000 euros, del qual finalment s'han sol·licitat 120.000.

Les convocatòries dels ajuntaments han d’anar dirigides a les persones que desenvolupen l'activitat econòmica de l'agricultura, entenent com a tal tant el cultiu de terres com la comercialització dels seus productes. Les persones agricultores, tant físiques com jurídiques, podran ser beneficiàries de les ajudes que convoquen les entitats locals si compleixen amb la totalitat dels següents requisits:

a) Ser agricultor o agricultora professional, d'acord amb la definició recollida en la Llei de 19/1995, de 4 de juliol, de modernització de les explotacions agràries.

b) Estar donades d'alta en Hisenda i en la Seguretat Social en el règim que li corresponga, amb una antiguitat mínima de 6 mesos.

c) Trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i/o amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), així com no tindre deute pendent amb l'ajuntament corresponent.

g) No trobar-se incursa en cap de les circumstàncies recollides en l'article 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

h) Ser titular d'una explotació agrària, de la qual se sol·licite l'ajuda, amb més del 50 % de la superfície vinculada en l'àmbit estricte de l’horta definit per la Llei 5/2018 de l'Horta de València, en règim de

propietat o arrendament. Aquest requisit s'acreditarà mitjançant la presentació de la corresponent inscripció en el Registre general de la producció agrícola (REGEPA), mitjançant escriptura pública de titularitat, contractes d'arrendament, o qualsevol altre document, públic o privat, que prove de manera suficient i fefaent el compliment d'aquest requisit.

k) Presentar una única sol·lic itud per persona agricultora, i ho haurà de fer en la convocatòria d'aquella entitat local en la qual tinga fixada la seua residència fiscal, encara que part de les parcel·les vinculades a l'explotació es troben en altres municipis. En el cas que la persona sol·licitant tinga la seua residència fiscal en un municipi diferent, haurà de presentar la seua sol·licitud en la seu d'aquell ajuntament , en el terme municipal del qual se situe la major part de la superfície sobre la qual se sol·licita l'ajuda.

 Pel que fa a l'import de les ajudes, finançament i quantia de la subvenció:

a) Les convocatòries que realitzen les entitats locals establiran la quantia de l'ajuda que cada persona beneficiària podrà percebre, i la fixarà com a màxim en 1.500 euros per sol·licitant.

b) La concessió de la subvenció per part de les entitats locals, s'efectuarà atorgant a cada persona sol·licitant una ajuda econòmica fixa.

c) Només es computaran per al càlcul de la subvenció aquelles parcel·les de l'explotació que estiguen situades en l'àmbit estricte definit per la Llei 5/2018 de l'Horta de València.

d) L'import que corresponga a cada sol·licitud es calcularà en funció de les fanecades totals cultivades i justificades per la persona interessada, sumant totes les parcel·les aportades amb independència que se situen en un terme municipal diferent al que es realitza la sol·licitud. Per al càlcul de la superfície es computarà la fixada en el cadastre immobiliari per a cada parcel·la, equivalent una fanecada a 831 m2.

e) S'estableix com a mòdul de càlcul la quantitat de 80 €/hg. Aquestes quantitats unitàries hauran de ser complementades per les entitats locals mitjançant recursos propis, la qual cosa s'haurà de fer constar en la corresponent convocatòria.