Pasar al contenido principal

La VII Festa de la Carxofa d'Alaquàs se celebra el 23 i 24 de març amb deu restaurants, un concurs de tapes i un passaport per a impulsar el comerç local

La VII Festa de la Carxofa d'Alaquàs (Horta Sud) se celebrarà els dies 23 i 24 de març, en la Plaça de la  Constitució, al costat del Castell. Sota el lema ‘La carxofa també és teua’, la Associació d’Amics i Amigues del Cant de la Carxofa ha dissenyat un programa en el qual destaca la nova zona gurmet de l'esdeveniment, amb deu empreses gastronòmiques; el concurs de tapes, previst durant la jornada del diumenge; i el Passaport Carxofa, impulsat al costat de Comerciants Associats d'Alaquàs (CAdA), que estarà actiu fins al 12 de març amb l'objectiu de promoure el comerç local.

El Candil i Casa Golo guanyen el Concurs dels Pinxos de la Carxofa de Benicarló

Els restaurants El Candil Bar & Drinks, Mar Blava i Pádamo han sigut els tres primers en la modalitat de pinxo d'autor, mentre que Casa Golo, Hogar del Pescador y Tabernas Rayfe han guanyat en la categoria de cuina tradicional.

L'onzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa ha reconegut, una vegada més, el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen en les Jornades del Pinxo, que van començar el passat divendres i s'allargaran encara fins al 30 de gener, amb una participació de 27 establiments.

L'il·lustrador valencià Javier Mariscal dissenya el cartell de la XXIX Festa de la Carxofa de Benicarló

La Festa de la Carxofa 2022 ha començat a caminar amb la presentació oficial del cartell anunciador, obra de l'artista i il·lustrador Javier Mariscal. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del propi autor del cartell i de les regidores de Turisme i Agricultura, Isabel Cardona i Inma Díaz, ha presentat l'obra, que evoca la vessant més mediterrània de la carxofa, on els colors i la bellesa tenen un significat especial.

 

La DOP Carxofa de Benicarló rebrà una subvenció de la Diputació per a canviar els plançons afectats pel fong verticillium i recuperar la producció

La Diputació Provincial ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) de la ‘Carxofa de Benicarló’ per valor de 57.000 euros, que ajudaran a pal·liar el minvament de rendiment en la producció d'aquesta hortalissa observada en les últimes campanyes a causa del verticillium, un fong que ataca a les arrels de la planta, provocant una menor producció i la disminució de la qualitat.

La XXVIII Festa de la Carxofa de Benicarló serà virtual i se centrarà en la promoció del producte

La XXVIII Festa de la Carxofa serà molt diferent a com l'hem coneguda fins ara. La regidora d'Agricultura, Inma Díaz, i la de Turisme, Isabel Cardona, han detallat com serà la Festa, que s'adaptarà a la situació actual de pandèmia substituint els habituals actes centrals com la Torrada popular de carxofes, la Demostració Gastronòmica, l'Art&Xoc Festival, la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat i el Sopar de Gala de la Carxofa, per altres de virtuals o actes sense públic. L'objectiu és no deixar de promocionar el producte, però amb totes les mesures de seguretat.

La XXVIII Festa de la Carxofa se centrarà en les jornades gastronòmiques en bars i restaurants

L'Ajuntament de Benicarló, a través dels Departaments d'Agricultura i Turisme, està acabant de perfilar el programa d'actes de la XXVIII Festa de la Carxofa, una edició completament diferent que prioritzarà la promoció de la pròpia Festa i de la Carxofa de Benicarló a través de les Jornades del Pinxo i les Jornades Gastronòmiques que s'organitzaran als bars, cafeteries i restaurants de la ciutat.

El director d’El Comidista, Mikel López Iturriaga, guardonat amb la Carxofa d'Or de Benicarló de 2020

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la regidora d'Agricultura, Inma Díaz, i la regidora de Turisme, Isabel Cardona, han anunciat el nom del guardonat amb la Carxofa d'Or 2020: Mikel López Iturriaga, periodista i fundador del web El Comidista. L'alcaldessa s'ha mostrat molt satisfeta i ha recordat que «Mikel té com a símbol seu a totes les xarxes socials la carxofa, perquè és la seua verdura favorita».

Suscribirse a carxofa