Pasar al contenido principal

Josep Llopis, responsable negoci Agro de Caixa Popular: "Cuidar la relació, conéixer les necessitats reals i buscar les eines adequades són coses bàsiques en la gestió dels nostres clients agro"

Josep Llopis té 46 anys i és d’Algemesí (Ribera Alta). És actualment responsable del negoci Agro de Caixa Popular, després d'una llarga trajectòria professional a l'entitat bancària valenciana.

P.- Pràcticament tota la teua etapa professional ha transcorregut a Caixa Popular...

Sí, efectivament, quasi tota la meua trajectòria professional ha sigut en Caixa Popular, però, al contrari del que passaria en moltes altres empreses, això no ha suposat cap monotonia, perquè cada any hi ha hagut noves motivacions i il·lusions, des d’equips de treball, projectes o dirigir una oficina… actualment els reptes principals que tinc són donar el millor servei a companys i clients, des de les meues responsabilitats en l’oficina de Ibi i en l’especialitat Agro. Per a mi són reptes il·lusionants, i això per a mi és important, ja que reconec que sóc poc amic de la monotonia, i que considere que personalment i professionalment sempre estem en camí, i això ha d’anar sempre acompanyat de nous reptes.

 

Escoltar, relacionar-se i servir són els meus objectiu per desenvolupar el segment Agro

 

R.- Com definiries breument l’objectiu que vols aconseguir amb el desenvolupament del segment AGRO?

Podríem dir-ho amb 3 paraules: escoltar, relacionar-se i servir.

Escoltar és conéixer els principals actors del sector, preocupar-nos per les seues necessitats, entendre què valoren d’un partner financer.

Relacionar-se és la part més bonica del nostre negoci, és conéixer cooperatives, empreses, agricultors… concrets i també donar a conéixer Caixa Popular i el nostre model de banca per valors.

Servir és donar el millor de nosaltres mateix, per orientar-nos a ser la solució a les seues necessitats.

 

 

P.- Què creus que valoren més els clients del segment AGRO en Caixa Popular?

Els clients valoren sempre que tingues un interés real per conéixer la seua realitat, per escoltar les seues necessitats, els seus projectes, les seues il·lusions; que prepares solucions personalitzades, que s’adapten a la seua necessitat, però també que sigues proactiu en la cerca de solucions i en el manteniment de la relació.

Cal afegir que, moltes vegades, el client Agro s’ha sentit incomprés, ja que les entitats bancàries sempre han tingut productes financers més específics per a la indústria que per al món agrícola, per això, especialment, cuidar la relació, conéixer les necessitats reals i buscar les eines adequades són coses bàsiques en la gestió dels clients d’aquest sector.

 

Moltes vegades, el client Agro s’ha sentit incomprés, ja que les entitats bancàries sempre han tingut productes financers més específics per a la indústria que per al món agrícola

 

P.- Quin tipus de servei i assessorament pot esperar un client del segment AGRO en Caixa Popular?

Caixa Popular fa anys que busca donar el millor servei al món Agro, cal valorar la faena feta des de fa anys pel Comité Agro (previ a l’especialitat), i també per les àrees de Negoci, Riscos i Banca Empresa. Tota aquesta faena, juntament amb la faena feta per l’Equip Agro, es tradueix en el fet que tenim relació amb els actors principals del sector Agro (AVA, Unió de Llauradors, Coag, Fecoreva, Asoc. Agricultura Ecològica…) i els convenis signats amb aquestes entitats també ens han dut a tindre eines adequades i competitives per a donar servei als clients i potencials clients d’aquest sector.

A més, comptem amb un gestor Agro en cada oficina, preparat per a donar solucions als nostres clients, comptem amb gestors d’empresa, d’assegurances, de comerç exterior i cartera… especialitzats en el sector Agro. Comptem també amb tota l’experiència que ens dona formar part del Banc Cooperatiu-Grup de Caixes Rurals.

Amb tot açò, podem dir que comptem amb les persones i amb les eines adequades per a donar el millor servei als nostres clients. Si afegim a això la nostra vocació de servei, que es tradueix en l’interés de conéixer, a escoltar i en l’agilitat per a buscar solucions adaptades, crec que podem dir a agricultors, empreses i cooperatives que Caixa Popular és la seua entitat.

 

Comptem amb un gestor Agro en cada oficina, preparat per a donar solucions als nostres clients

 

P.- Què valores més de ser soci i treballador d’una empresa com Caixa Popular?

En qualsevol col·lectiu o empresa, el més important som les persones.

El que ens diferencia en Caixa Popular d’altres entitats és que en som conscients i actuem en conseqüència i això ho podem veure en coses molt concretes: la capacitat d’influir en l’organització, la preocupació per la felicitat dels socis, la capacitat de créixer professionalment, la llibertat per a poder innovar, també tindre una rendibilitat econòmica personal pels èxits de resultats de Caixa Popular… i tot això es trasllada també a bones relacions personals entre els socis.