Pasar al contenido principal

La directora d'Informatius d'À Punt obri la possibilitat d'estudiar sinergies entre la televisió i els mitjans d'AMDComVal en la informació més pròxima i de temàtica agrària

La nova directora d'Informatius d'À Punt, Raquel Ejerique, ha explicat en una trobada amb els mitjans de l'Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal), entre ells Agronews Comunitat Valenciana, la nova aposta per la informació comarcal i local realitzada per la radiotelevisió autonòmica en el seu nou programa NTC Comarques (de 20,30 a 21 hores de dilluns a divendres), així com també per la informació agrària del nostre territori que té cabuda en tots els informatius i en el programa específic Terra Viva.

"Pràcticament tots els dies, de forma espontània, donem informació agrària al nou NTC Comarques. És una temàtica que ens agrada perquè a vegades ix un perfil massa urbà en les informacions i hem de pensar que hi ha molta gent a la que l'importa el camp i el medi ambient", ha dit després de la pregunta d'Agronews Comunitat Valenciana.

"Si te fixes en els pocs programes que portem de NTC Comarques hem parlat amb molts llauradors, hem tret notícies agràries i mediambiental, és la imatge de la realitat i la diversitat del nostre territori", ha assenyalat Raquel Ejerique. 

La directora d'Informatius d'À Punt ha obert així la possibilitat d'estudiar sinergies amb els mitjans  d'AMDComVal per a poder traslladar als seus lectors les històries que els mitjans de proximitat “oferiu tots els dies des dels vostres mitjans, històries a les quals altres mitjans no arribem i que són d'interés per a tots. L'objectiu comú ha de ser una societat informada i amb més i millor informació. I en aquest sentit el coneixement del territori que tenen els mitjans de proximitat és fonamental”.

Ejerique ha manifestat així “el seu respecte, ajuda, col·laboració i diàleg per a trobar eixes sinergies que ens ajudaran a informar millor els nostres conciutadans”.

Raquel Ejerique ha explicat que “des d'À Punt volem desinstitucionalitzar la informació, ocupar-nos pel que el preocupa o li agrada a la gent, baixant al terreny concret. La manera de fer-ho és arribar al comarcal o al local. I aquesta és una de les nostres apostes”.

 



La nova directora d'Informatius d'À Punt ha reconegut també que l'aposta per la informació de proximitat està reportant molt bones dades, “amb només onze programes ja estem en un 5’7% de share i amb una mitjana de 130.000 espectadors. À Punt ha crescut en eixa franja horària un 40%. Tota una sorpresa i una satisfacció”.

Per a Ejerique, aquestes dades són la confirmació que la informació local i comarcal “interessa. I per això hem de ser capaços de comptar les notícies de les localitats, de portar les xicotetes històries que succeeixen en les localitats de tota la Comunitat Valenciana, També hem de ser capaces d'ajudar a difondre el patrimoni que tenim i entre ells la nostra llengua. La llei de creació ens obliga al fet que la informació siga majoritàriament en valencià però també entenem que hi ha zones de la Comunitat castellanoparlants a la qual també hem d'arribar”.

“À Punt té l'obligació moral i periodística d'arribar a contar eixes xicotetes històries que tenen tant o més interés que les que es produeixen en les grans ciutats” pel que Ejerique ha sol·licitat als mitjans locals i comarcals ajuda per a poder “donar a conéixer estes històries des de la televisió, la ràdio i la web. Ens interessa contar aquest tipus d'informació per la qual cosa hem d'idear sinergies amb els mitjans de proximitat per a aconseguir eixe objectiu”.