Pasar al contenido principal

El ple de la Diputació de Castelló insta per consens al Govern a declarar Zona Greument Afectada per Emergències a Benicàssim, Vinaròs i Càlig

El ple de la Diputació corresponent al mes d'agost ha procedit a l'aprovació d'una declaració institucional secundada per tots el grups i llegida pel president José Martí en la qual s'insta el Govern d'Espanya a declarar Zona Greument afectada per Emergències de Protecció Civil als municipis més afectats pels episodis meteorològics ocorreguts en durant l'estiu, especialment Benicàssim, Vinaròs i Càlig. En el text també se sol·licita una línia d'ajudes o actuacions directes del Govern d'Espanya i la Generalitat per a aquests municipis, així com ajudes fiscals en l'IBI de les parcel·les cultivades i les construccions lligades a aquestes. El text fa referència als danys causats per la forta calamarsada del 31 de juliol a Benicarló, Càlig, Peníscola, Vinaròs, Almassora, Castelló, Vila-real i Borriana. Finalment, s'insta la concessió d'ajudes urgents per part de la pròpia Diputació als municipis que van registrar els danys materials més importants.

Control d'espècies

També hi ha hagut acord plenari per a aprovació d'una moció presentada pel principal grup de l'oposició i esmenada per la majoria de Partit Socialista i Compromís, en la qual se sol·licita al fet que la Diputació inste a la Generalitat que intercedisca per a la signatura dels convenis necessaris amb els clubs de caçadors perquè aquests puguen actuar de manera legal i eficient en la gestió d'espècies cinegètiques, així com col·laborar amb mitjans ténicos, humans i econòmics per al control de la superpoblació d'espècies, fonamentalment de conill i senglar.

En l'esmena presentada per l'equip de govern també s'insta a treballar amb els vedats i la federació de caça a reforçar la funció de conservació mediambiental i al suport amb mesures de caràcter tècnic i econòmic que eviten l'abandó de cultius que puguen ocasionar un major descontrol d'espècies cinegètiques.