Pasar al contenido principal

La Unió Europea designa València perquè siga una de les 100 ciutats climàticament neutres i intel·ligents en 2030

La Comissió Europea ha anunciat este matí que València ha sigut designada com una de les 100 ciutats europees que assumiran el repte de convertir-se en climàticament neutres i intel·ligents en 2030. «Un objectiu molt ambiciós que situa a València com a referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic», ha explicat l’alcalde Joan Ribó en una compareixença extraordinària per a compartir «una de les notícies més importants per a esta ciutat en esta dècada».

València suma a més de setenta entitats i empreses a la missió de ser una ciutat climàticament neutra abans de 2030

L'Ajuntament de València ha implicat entitats de l’àmbits públic, privat, universitari i de la societat civil que hui s'han compromés a col·laborar per a aconseguir que la ciutat siga climàticament neutra abans de 2030 i sumar-se a a la xarxa de les 100 urbs europees que guiarà a la resta, amb el suport econòmic de la Comissió Europea, en polítiques mediambientals.

L’Ajuntament de València i la UPV s’alien per convertir la ciutat en climàticament neutra al 2030

L’Ajuntament i la Universitat Politècnica s’han aliat per convertir València en una de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030 que la Comissió Europea seleccionarà el pròxim mes de març. L’alcalde, Joan Ribó, i el rector de la institució acadèmica, José Esteban Capilla, han signat este matí una declaració d’intencions amb este objectiu. El campus de Vera es convertirà en laboratori i banc de proves per generar coneixement sobre la descarbonització i aplicar-lo en els barris, oferirà assessorament científic i impulsarà projectes docents i d’investigació.

València vol ser punta de llança contra el canvi climàtic a Europa

L’alcalde de València Joan Ribó signarà el pròxim dia 8 de setembre un compromís amb el Ministeri de Transició Ecològica perquè València participe, al costat de les altres tres grans ciutats d’Espanya, en la xarxa de ciutats climàticament neutres, un projecte vinculat a la Unió Europea. Així ho ha anunciat l’alcalde qui ha destacat que la ciutat ja està avançant en este repte amb les Missions València 2030. “València vol ser una de les ciutats que siguen la punta de llança contra el canvi climàtic a Europa”, ha dit.

València fixa la seua primera missió d'innovació: arribar a 2030 com a ciutat neutra en emissions en almenys tres barris, pobles o zones d'especial interés 

La ciutat de València ha presentat hui la seua primera Missió d'Innovació, d'acord amb la política d'innovació orientada a missions de la Comissió Europea. L'alcalde, Joan Ribó, ha concretat el primer dels objectius fixats per a la ciutat en el marc del programa Missions Valéncia, amb horitzó l'any 2030. Esta primera Mission consisteix a aconseguir “ser una ciutat neutra en emissions en, almenys, tres barris, pobles o zones d'especial interés de la ciutat”, tot i que l’objectiu és arribar al conjunt de la ciutat.

Suscribirse a ciutat neutra