Pasar al contenido principal

Vicent Soler inaugura la 673 edició de la Fira Agrícola i Ramadera de Morella

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha inaugurat hui la 763 edició de la Fira Agrícola i Ramadera de Morella, en un acte en el qual han participat així mateix l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president de l'Associació Firal, Ivan Pitarch, el diputat provincial, Santiago Pérez i la corporació municipal.

Durant tot el cap de setmana el passeig de l'Albereda i l'Espai Firal de Morella albergaran els més de 150 expositors que han acudit a aquesta cita per a mostrar els seus productes.

Vicent Soler ha remarcat "la importància de la Fira de Morella, que aconsegueix connectar la tradició amb el futur". La Fira, segons Soler, mostra "una comarca viva i dinàmica", aspectes que segons el conseller d'Hisenda són molt importants per a lluitar de forma efectiva contra la despoblació. Vicent Soler ha afegit que Els Ports està en el camí de posar en valor, tant el sector primari com el turístic, amb la necessària col·laboració de les administracions, els empresaris i els treballadors, per a aconseguir la diferenciació dels seus productes amb una aposta clara per la qualitat".

La Generalitat, ha recordat el conseller, ha fet una aposta decidida per la lluita contra la despoblació de l'interior de la Comunitat Valenciana, amb una "acció conjunta" de totes les conselleries al costat dels ajuntaments i les diputacions. Soler ha recordat que el Consell disposa d'una Agència Valenciana contra la Despoblació, de recent creació i amb seu a Castelló, que és una evident demostració que el Consell ha posat el problema de la despoblació en la seua agenda política.


D'altra banda, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que "enguany s'ha fet un gran esforç per part de l'Associació Firal i l'ajuntament per a augmentar el nombre d'expositors d'animals i cal continuar treballant i fixant-nos en altres fires importants per a millorar cada any la Fira de Morella". El primer edil morellà ha destacat la implicació d'altres institucions com la Diputació per a reivindicar la millora del sector primari de la comarca, ja que segons ha assenyalat "és molt important per a la lluita contra la despoblació de les zones rurals".

La Fira de Morella és una sinergia entre diferents sectors econòmics. D'una banda, el sector primari és el principal protagonista amb la mostra de gran quantitat de ramat, així com utensilis i maquinària per al treball del camp. D'altra banda, a causa de la quantitat de visitants que rep la fira, el sector turístic, un altre dels motors econòmics de la ciutat, ha adquirit molta rellevància i ofereix diferents activitats per a tots els públics que conformen una excel·lent mostra del que es pot trobar i realitzar a Morella