Pasar al contenido principal

Catadau i la UPV estudien els usos culinaris del caqui deshidratat i també amb la pectina de la pell

La Universitat Politècnica de València (UPV) va presentar el passat 25 de maig, l'evolució de les investigacions sobre els usos culinaris del caqui que s'estan duent a terme a través de la Càtedra Catadau-Agroalimentària.

D'aquesta manera, durant la reunió que van mantindre a l'ajuntament la professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi natural, Gemma Moraga, va explicar l'evolució de les dues investigacions que s'estan duent a terme en aquest moment i que estan basades en la deshidratació del caqui.

Durant aquesta reunió, va sorgir la necessitat de posar en marxa una tercera línia d'investigació basada en el treball amb les pectines del caqui, una fibra natural que es troba en la pell de les fruites.

En aquesta trobada per a establir el calendari d'activitats van participar l'alcalde de Catadau, Manuel Bono, l'Agent de Desenvolupament Local (ADL), María Castillo, la directora de la Càtedra Catadau-Agroalimentària, Neus Sanjuán, la subdirectora de Càtedres d'Empresa i Corporació de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi natural, María Loreto Fenollosa, el director de Càtedres d'Empresa i Ocupació de la UPV, Francisco Espinos i Ismael Pujades en representació de l'empresa Postres Lácteos Romar, empresa participant en la Càtedra de Catadau juntament amb la Cooperativa de la localitat.

D'altra banda, l'alcalde de Catadau Manuel Bono i l'ADL María Castillo, es van reunir amb representants de les empreses del municipi, Mª. José Rubio per part de la Cooperativa Agrícola de Catadau i Ismael Pujades, en representació de l'empresa Postres Lácteos Romar, per a marcar els punts estratègics necessaris per a dur a terme les activitats.