Pasar al contenido principal

La Guardia Civil detiene a dos personas por 18 delitos de robo de contadores de riego en Betxí y Onda

La Guardia Civil ha detenido a dos personas como autores de doce delitos de robo con fuerza y seis de hurto de contadores de riego, ocurridos en las localidades de Betxí y Onda. 

La investigación se inició el pasado mes de julio cuando la Guardia Civil tuvo conocimiento de varios robos de contadores de agua de diversos hidrantes instalados para la irrigación de los campos de árboles frutales y de las cuales se vieron afectadas varias comunidades de riego de la Plana Baixa denunciados en su momento por la Unió Llauradora quienes valoraron los daños causados en 200.000 euros.

La Cooperativa Sant Josep de Borriana crearà una comunitat energètica local per a autoproduir i autoconsumir energia elèctrica renovable

La Cooperativa Sant Josep de Borriana ha donat a conèixer aquest matí a l'Ajuntament de Borriana la seua decisió de crear una comunitat energètica local (CEL) per a autoproduir i autoconsumir energia elèctrica a partir de sistemes d'energies renovables.

En la reunió han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, el president de la Cooperativa Sant Josep, José Montoliu, el director de la Cooperativa, Juan Vicente Moros, i els consellers Eduardo Salas i Juan Agustín Pérez.

Borriana presenta el seu insectari municipal per a lluitar de forma biològica contra el cotonet

Borriana amplia la batalla biològica per a combatre una de les plagues més importants que ha afectat la citricultura valenciana, i especialment a la comarca de la Plana, com és el cotonet de Sud-àfrica, amb la construcció i manteniment d'un insectari que permet realitzar soltes de cryptoleamus, un insecte depredador del cotonet, per a la pròxima campanya de floració de les taronges.

El presidente de la Confederación Hidrográfica del Júcar visita la restauración ambiental del río Anna en Borriana

El presidente de la Confederación Hidrográfica del Júcar, Miguel Polo y el comisario de aguas, Marc García, visitaron el pasado martes el estado de las obras de adecuación ambiental del río Anna dentro de la población de Borriana. La alcaldesa del municipio, Maria Josep Safont, el concejal de Urbanismo y Sostenibilidad Medioambiental, Bruno Arnandis, técnicos municipales y la directora de la Fundación Limne, Sales Tomás, han presentado a la comitiva de la CHJ los trabajos realizados por parte del consistorio y los han acompañado en la inspección a pie de río.

Borriana destinarà 15.000 euros a la batalla biològica contra el cotonet amb un insectari

L'Ajuntament de Borriana aposta per la lluita biològica per a combatre una de les plagues més importants que ha afectat la citricultura valenciana i, especialment, a la comarca de la Plana com és el cotonet de Sud-àfrica. Per a la qual cosa, el consistori ha destinat 15.000 euros per a ajudar en la construcció i el manteniment d'un insectari per a la Cooperativa Agrícola Sant Josep que permetrà realitzar soltes de cryptoleamus, un insecte depredador del cotonet per a la pròxima campanya de floració de les taronges.

Els majoristes de carn s'acullen a l'acord proposat per Mercavalència i l'escorxador públic de Borriana

L'Associació Empresarial de Majoristes de Carns i Usuaris de l'Escorxador de Mercavalencia (AECAM), s'acull a la solució plantejada en el mes de maig passat per Mercavalència, per a continuar amb el servei que la mercantil presta als seus usuaris.

En el mes de maig passat, Mercavalència, va prendre la decisió d'especialitzar el servei de l'escorxador, per a garantir la continuïtat dels llocs de treball i la sostenibilitat de les instal·lacions, obrint la possibilitat a les empreses càrnies valencianes d'exportar porcí a tercers països.

La CHJ invierte cerca de 250.000 euros en actuaciones de restauración del bosque de ribera autóctono en el Clot de la Mare de Déu de Borriana

La Confederación Hidrográfica del Júcar ha invertido cerca de 250.000 euros en actuaciones de restauración del bosque de ribera autóctono en el Clot de la Mare de Déu, en la desembocadura del río Veo, en el término municipal de Borriana.

La actuación de restauración, y que está en su fase final, se inició en 2020. Comprende principalmente la retirada de caña exótica invasora (Arundo Donax), y posterior recuperación del bosque de ribera autóctono.

Diputació de Castelló dóna servei a la població amb la gestió dels escorxadors de Borriana i Vinaròs

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat els dos escorxadors que la institució manté actius a Borriana i Vinaròs, instal·lacions que garanteixen que el sacrifici per a la producció càrnia es realitze complint amb les mesures higièniques i sanitàries que estableix la legalitat vigent. Durant el recorregut li ha acompanyat la diputada provincial responsable de la gestió dels escorxadors, Lluïsa Monferrer. Tots dos han coincidit a Borriana amb l'alcaldessa de la localitat, Maria Josep Safont, i a Vinaròs, amb la regidora, Anna Fibla.

Puig anuncia mesures de suport al sector citrícola de la Plana Baixa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat la voluntat del Consell de fomentar polítiques de suport per a sectors productius de la Plana Baixa com la citricultura, a més d'abordar altres qüestions com els plans de turisme, l'ocupació o possibles actuacions contra la plaga de mosquits en aquesta comarca castellonenca. 

Borriana prepara la IV edición de sus Jornadas Gastronómicas del Pulpo y la Sepia

El número de establecimientos de restauración que participarán en las IV Jornadas Gastronómicas del Pulpo y la Sepia de Borriana aumenta a catorce, por los doce de la pasada edición, según se ha dado a conocer en la presentación de las mismas realizada por la concejalía de Turismo y la Asociación de Hostelería de esta localidad de la Plana Baixa. Las jornadas se celebrarán del 13 al 29 de abril.

Suscribirse a Borriana