Pasar al contenido principal

Riba-roja augmenta la seu superfície de cítrics i supera les xifres pre-pandèmia

El terme municipal de Riba-roja de Túria ha experimentat un increment notable dels terrenys destinats al cultiu de taronges i mandarines en més de 100.000 metres quadrats d'extensió i supera ja les xifres pre-pandèmia de l'any 2019. D'aquesta manera, la localitat ha passat d'una extensió de 1.143 hectàrees de l'any 2019 als més de 1.153 hectàrees de l'exercici de 2021.

La Policia Local de Riba-roja intervé 240 quilos de garrofa furtats en la primera setmana de campanya de vigilància

La Policia Local de Riba-roja ha iniciat una campanya de vigilància per a evitar l'apropiació indeguda i comercialització de la garrofa durant els mesos d'estiu en els camps del terme municipal.

Durant la primera setmana s'han intervingut 240 quilos en la Partida Potros, en la CV-374 Riba-roja -Loriguilla a l'altura del Camp de Tir. La Policia Local va interceptar la mercaderia en diversos sacs, després que abandonaren el lloc.

El Projecte GUARDIAN conclou l'execució de la infraestructura contra incendis més gran d'Europa en el Parc Natural del Túria a través de l'ús d'aigua regenerada

S'ha inaugurat la instal·lació contra incendis més gran d'Europa i la segona més gran del món, situada en zones d'interfície urbana-forestals del Parc Natural del Túria dels termes municipals de Riba-roja de Túria i Paterna. Una iniciativa liderada per aquests dos ajuntaments, junt amb Hidraqua, Medi XXI, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i Cetaqua. Així mateix, ha col·laborat en aquest projecte el Parc Natural del Túria (Generalitat Valenciana).

Riba-roja de Túria rebaixa un 5% l'IBI rústic als agricultors 

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria (Camp de Túria)  ha aprovat una reducció de l'impost de béns immobles (IBI) rústic de fins a un 5% en total per als agricultors de la localitat en passar d'un gravamen aplicable del 0’81 que es venia tipificant fins a l'actualitat als 0’77 que es posarà en marxa des de de ara. La mesura suposarà una reducció estimada d'uns 18.000 euros per a les arques municipals.

La CHJ invierte más de medio millón de euros en actuaciones de restauración del bosque de ribera autóctono en Riba-roja de Túria

La Confederación Hidrográfica del Júcar O. A. destina más de medio millón de euros a actuaciones de restauración del bosque de ribera autóctono, en el río Turia, en el término municipal de Riba-roja de Túria. La actuación de restauración comprende la erradicación de la caña exótica invasora (Arundo donax), en un tramo de la ribera, que suma una longitud de 800 m y 5 ha de superficie.

Riba-roja aprova un Pla contra Incendis per a protegir 1.329 hectàrees forestals i evitar focs pròxims a les seues zones habitades

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el Primer Pla Local d'Incendis Forestals amb l'objectiu de protegir i preservar un total de 1.329 hectàrees de zona forestal i evitar, al mateix temps, possibles focs en les zones habitades del terme municipal. El pla ha sigut confirmat pel ple municipal per l'equip de govern del PSPV com a impulsor i amb el suport del Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, Esquerra Unida, Podem Riba-roja Pot i Vox.

Detenida una persona por robar en un campo de naranjas de Riba-roja que había arrendado

El Equipo Roca  de la Guardia Civil de Llíria (Camp de Túria) ha detenido, en la operación TONJA y por un supuesto delito de estafa, al propietario de un campo de naranjos en Riba-roja por recolectar los cítricos con el desconocimiento de la persona a la que previamente había arrendado el campo.

A este hombre se le acusa de haberse apropiado de 50.000 kilos de naranjas valoradas en unos 20.000 euros. 
El detenido es español y tiene 43 años y las diligencias han pasado a disposición del Juzgado de Primera Instancia e Instrucción de Llíria.

Riba-roja pagará a los agricultores que limpien sus parcelas de cultivo en el parc natural del Túria

El Ayuntamiento de Riba-roja de Túria pagará a lo largo de los próximos meses, y hasta un máximo de 500 euros la hectárea, a aquellos agricultores que limpien sus parcelas incluidas, total o parcialmente, en el área del parque natural del Túria. El objetivo es adecentar este parque natural cuya superficie global ocupa 4.692 hectáreas entre las comarcas de l'Horta, el Camp de Túria y la Serranía. 

Riba-roja y Paterna trabajan en un proyecto europeo para proteger de incendios el Parc Natural del Túria y La Vallesa con agua depurada

Los Ayuntamientos de Paterna y Riba-roja de Túria han presentado esta mañana el Proyecto Guardian, una innovadora iniciativa que han preparado conjuntamente con Hidraqua y con la que ambos municipios pretenden mejorar la preparación y la resiliencia a los incendios de la zona boscosa que comparten del Parque Natural del Turia y La Vallesa a través de la reutilización de aguas residuales procedentes de una estación depuradora.

Suscribirse a Riba-roja